Aarhus Universitets segl

Berit Eika

prorektor, Prorektor

Curriculum Vitae

Berit Eika er prorektor for Aarhus Universitet med særligt ansvar for uddannelsesområdet. Hun tiltrådte som prorektor i 2014 og er blandt andet optaget af at ruste de studerende til fremtidens arbejdsmarked og af at fremme det sammenhængende uddannelsessystem. Som prorektor har hun fokus på at sikre kvalitet i universitetets uddannelser. Berit Eika er samtidig formand for universitetets tværgående udvalg for uddannelse (link).

Berit Eika har gennem mere end 20 år arbejdet med uddannelsesfaglige og uddannelsespolitiske opgaver. Blandt andet som leder af det første danske universitetscenter for medicinsk uddannelse på Aarhus Universitet og senere som prodekan for universitetets sundhedsfaglige fakultet, Health.

Berit Eika er professor i medicinsk pædagogik (2010) og har en lægelig kandidateksamen (1986) samt en ph.d.-grad (1994) fra Aarhus Universitet. Hun har desuden to masteruddannelser bag sig i hhv. medicinsk pædagogik ved Maastricht Universiteit og sundhedsinformatik ved Aalborg Universitet. Som professor har hun været tilknyttet som rådgiver for universiteterne i Lund, Tromsø, Bergen og Oslo samt ved Karolinska Instituttet.

Privat bor Berit Eika i Åbyhøj. Hun er gift med institutleder Jørgen Frøkjær og har tre børn.

Udvalgte poster og priser

  • Formand for Uddannelses- og Forskningsministeriets inspirationsgruppe om nyt filosofikum, 2017 -2018
  • Medlem af bestyrelsen for Danish-American Fulbright Commission 2015 – 2019
  • Medlem af akkrediteringsrådet, 2010 - 2014
  • Medlem af bestyrelserne ved VIA, Aarhus HF & VUC, Aarhus Festuge, Studenterhus Aarhus og Favrskov Gymnasium, hvor hun er formand i sidstnævnte
  • Modtog Aarhus Universitets Pædagogiske Hæderspris (2007)
  • Modtog Codan/SEB pensions uddannelsespris for pionerarbejde inden for dansk medicinsk uddannelse og forskning (2007)

Følg @BeritEika på Twitter eller Linked-In

Kontakt Berit Eika direkte eller via personlig assistent Kirsten Brusgaard, 60 91 15 15 eller kb@au.dk