Billede af Kristina Bakkær Simonsen
  • Bartholins Allé 7, 1331, 226

    8000 Aarhus C

    Danmark

20132023

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Min forskning søger at forstå, hvad det vil sige at være en del af et nationalt, politisk fællesskab, med særlig interesse for de debatter, som indvandring rejser i vestlige demokratier om, hvem "vi" er.

Jeg leder i øjeblikket to forskningsprojekter, der tackler dette spørgsmål fra to forskellige vinkler: Det første projekt udforsker moralsk retorik i politik og hvordan denne retorik bidrager til at gøre indvandring til et så tilsyneladende polariserende emne i mange vestlige demokratier. Dette projekt er finansieret af en Sapere Aude-forskningslederbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Det andet projekt, der er finansieret af en Nova-bevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond, undersøger, om statsborgerskab har kausale effekter på indvandreres integration. Tidligere har jeg undersøgt minoritets- og majoritetsunges opfattelse af politik, og hvordan national grænsedragning påvirker indvandrere og efterkommeres nationale tilhørsforhold.

Undervisning

Jeg elsker at undervise og vejlede! Mine primære undervisnings- og vejledningsområder er politisk sociologi, integration af indvandrere, national identitet, politisk marginalisering og metodiske emner.

Jeg er den stolte indehaver af titlen som Årets Underviser 2023 og 2018 - en pris, der gives af de studerende i statskundskab og samfundsfag.

Hvis du er interesseret i at få mig som vejleder, er du velkommen til at sende en e-mail.

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Kristina Bakkær Simonsen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller