Aarhus Universitets segl

Anne Louise Frydendahl Hellwing

Akademisk medarbejder

Anne Louise Frydendahl Hellwing
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Jeg er ansat, som post doc i Institut for husdyrvidenskab i gruppen husdyrernæring og miljø. Jeg arbejder med kvantitativ ernæring af husdyr dvs. jeg arbejder med forskellige metoder til at måle hvor stor en andel af fodret husdyrene fordøjer og omsætter til forskellige produkter. Det sker enten med direkte metoder, hvor der f.eks. måles hvor meget dyret æder eller fordøjer, eller indirekte metoder hvor et sporstof eller markør anvendes til f.eks. bestemme foderoptagelse og fordøjelse.

I de seneste år har jeg været med til at etablere faciliteter til at måle mælkekøers udledning af metan. Metan er en drivhusgas og en stor del af mælkens carbon foodprint stammer fra metan. Når køerne omsætter fodret dannes der metan. Mængden afhænger af hvor meget og hvad dyrene æder. Målet har været at undersøge hvordan fodringen påvirker metanemission, omsætningen i vommen, fordøjelighed af fodret og mælkeproduktion.

Desuden har jeg arbejdet en del med protein og energiomsætning til dette formål har jeg kigget på fordøjelse, omsætning af protein i dyret via stabile isotoper og måling af dyrenes stofskifte. Jeg har dels arbejdet med bakterielt protein, som mulig proteinkilde til grise, kyllinger og mink. Desuden har jeg arbejdet med protein-og energiomsætning i minkhvalpe i alderen 6-12 uger.

Vis alle (70) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 2615266