Anette Vandsø

ph.d., Postdoc

Anette Vandsø

Jeg har en ph.d. i Æstetik og Kultur (2010) og er med en Eliteforsk-bevilling fra 2012 del af statens 'Sapere Aude' Eliteforsk-program. 

JEG FORSKER I  sammenhængen mellem æstetik, kultur og medier. Jeg er grundlæggende interesseret i, hvordan vi som mennesker er tekniske væsner, og hvordan nye teknologier bidrager til nye forestillinger om, hvad det er for en verden, vi bebor. F.eks. hvordan nye teknologier giver rum for nye kulturelle erindringspraksisser. Hvordan big data indsamlet via remote sensning er i færd med at ændre vores naturforhold. Hvordan nye lydteknologier præger vores levede kultur.

Inden for det overordnede emne er jeg især ekspert i:

- Lyd (lydteknologier, 'sound studies', lydkunst, podcast, naturvidenskabens brug af lyd, eksperimenterende musik, 'ny musik', musikanalyse),

- Natur (vores forhold til naturen, nationalidentitet og natur, kunst og natur, klimaforandringer, ny nordisk mad)

- Digital æstetik, kultur og teknologi (podcast, digital æstetik, overvågning, sonificering af data) 

- Erindring (lyd og erindring, digital erindringspraksisser)

 

NUVÆRENDE FORSKNINGSPROJEKT, The Garden: Aesthetic Reconfigurations of Natureudføres i samarbejde med ARoS Aarhus kunstmuseumhvor jeg er del af deres triennaleteam. Her forsker jeg i hvordan de måder vi gennem tiderne har formgivet naturen i kunsten, naturvidenskaben og maden, også udtrykker vores verdenssyn, og især vores ide om hvad 'natur' er. Jeg ser også på hvordan kunsten og museerne kan være en 'game changer' ifht vores natursyn - her undersøger jeg også brugen af podcast som kunst og museumsformidling

Jeg har publiceret en lang række artikler om disse emner bla. i bogen More Than Pretty Pictures (Routeledge) i MIT-press tidskriftet Leonardo etc. Se venligst min publikationsliste for mere info. 

Min forskning finder sted i regi af Det Nordiske Netværk for Forskning i Lydkunst, som jeg tog initiativ til i 2013, Center for Sound Studies (AU), forskningsprogrammet i Kunst og Teknologi samt Environmental Humanities (AU) og så er jeg løst tilknyttet forskningsgruppen AURA. Desuden har jeg været gæsteforsker på Humboldt Universitet, Berlin samt L'université Laval, Quebec. 

Offentlige foredrag_Senest som del af verdensstjernen Anohnis paneldebat Ecocollapse and Womens Bodies samt Aarhus Teater/FO’s nye teser for kunst og natur med Rasmus Ejrnæs og Adrian Hughes. Du kan høre mig tale om lyd og lydkultur på Radio 24/7 på "Rifbjergs liste" og i "Romerriget (Link her  og her ).

For bøger og artikler, se venligst min publikationsliste. 

HVIS DU VIL TALE MED MIG så ringe på min mobil 23234068! (Fastnettet på mit kontor virker ikke!) 

 

 

 

Vis alle (39) »

Vis alle (62) »

ID: 1615