Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl
  1. 2022
  2. Udgivet

    Scenario analysis using the Daisy model to assess and mitigate nitrate leaching from complex agro-environmental settings in Denmark. / Rashid, Muhammad Adil; Bruun, Sander; Styczen, Merete Elisabeth et al.

    I: Science of the Total Environment, Bind 816, 151518, 10.04.2022.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  3. Udgivet

    Mineralisation of catch crop residues and N transfer to the subsequent crop. / Vogeler, Iris; Böldt, Matthias; Taube, Friedhelm.

    I: Science of the total Environment, Bind 810, 152142, 01.03.2022.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  4. Udgivet

    NLES5 – An empirical model for estimating nitrate leaching from the root zone of agricultural land. / Børgesen, Christen D.; Pullens, Johannes WM; Zhao, Jin et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 134, 126465, 03.2022.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  5. Udgivet

    Effect of winter cereal sowing time on yield and nitrogen leaching based on experiments and modelling. / Vogeler, Iris; Thomsen, Ingrid Kaag; Taube, Friedhelm et al.

    I: Soil Use and Management, Bind 38, Nr. 1, 01.2022, s. 663-675.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  6. 2021
  7. Udgivet

    Weed Species Trait Selection as Shaped by Region and Crop Diversity in Organically Managed Spring Cereals. / Hofmeijer, Merel A. J. ; Melander, Bo; Salonen, Jukka et al.

    I: Agriculture, Bind 11, Nr. 5, 433, 05.2021.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  8. Udgivet

    Exploring Temperature-Related Effects in Catch Crop Net N Mineralization Outside of First-Order Kinetics. / Miranda Vélez, Jorge Federico; Cronin, Iris Vogeler.

    I: Nitrogen, Bind 2, Nr. 2, 04.2021, s. 110-127.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  9. Udgivet

    Fertiliser N rates interact with sowing time and catch crops in cereals and affect yield and nitrate leaching. / Cronin, Iris Vogeler; Jensen, Johannes Lund; Thomsen, Ingrid Kaag et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 124, 126244, 03.2021.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  10. Udgivet

    Subsoil compaction effect on spatio-temporal root growth, reuse of biopores and crop yield of spring barley. / Wahlström, Ellen M.; Kristensen, Hanne L.; Thomsen, Ingrid K. et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 123, 126225, 02.2021.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  11. Udgivet

    Evaluating different catch crop strategies for closing the nitrogen cycle in cropping systems—field experiments and modelling. / Böldt, Matthias; Taube, Friedhelm; Vogeler, Iris et al.

    I: Sustainability (Switzerland), Bind 13, Nr. 1, 394, 01.2021.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  12. 2020
  13. Udgivet

    Agricultural residues bioenergy potential that sustain soil carbon depends on energy conversion pathways. / Hansen, Julie H.; Hamelin, Lorie; Taghizadeh-Toosi, Arezoo et al.

    I: Global Change Biology Bioenergy, Bind 12, Nr. 11, 11.2020, s. 1002-1013.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  14. Udgivet

    How will future climate depending agronomic management impact the yield risk of wheat cropping systems? A regional case study for Eastern Denmark. / Macholdt, Janna; Gyldengren, Jacob Glerup; Diamantopoulos, Efstathios et al.

    I: The Journal of Agricultural Science, Bind 158, Nr. 8-9, 11.2020, s. 660-675.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  15. Udgivet

    Is organic agriculture in line with the EU-Nitrate directive? On-farm nitrate leaching from organic and conventional arable crop rotations. / Biernat, Lars; Taube, Friedhelm; Vogeler, Iris et al.

    I: Agriculture, Ecosystems and Environment, Bind 298, 106964, 08.2020.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  16. Udgivet

    Autumn-based vegetation indices for estimating nitrate leaching during autumn and winter in arable cropping systems. / Zhao, Jin; De Notaris, Chiara; Olesen, Jørgen Eivind.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 290, 106786, 03.2020.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  17. Udgivet

    Input and mineralization of carbon and nitrogen in soil from legume-based cover crops. / De Notaris, Chiara; Olesen, Jørgen Eivind; Sørensen, Peter et al.

    I: Nutrient Cycling in Agroecosystems, Bind 116, Nr. 1, 01.01.2020, s. 1-18.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  18. Udgivet

    Carbon and nitrogen mineralization differ between incorporated shoots and roots of legume versus non-legume based cover crops. / Li, Fucui; Sorensen, Peter; Li, Xiaoxi et al.

    I: Plant and Soil, Bind 446, Nr. 1-2, 2020, s. 243-257.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  19. Udgivet

    Cover crop and cereal straw management influence the residual nitrogen effect. / Fontaine, Doline; Eriksen, Jørgen; Sørensen, Peter.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 118, 126100, 2020.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  20. Udgivet

    Uncertainties in simulating N uptake, net N mineralization, soil mineral N and N leaching in European crop rotations using process-based models. / Yin, Xiaogang; Kersebaum, Kurt-Christian; Beaudoin, Nicolas et al.

    I: Field Crops Research, Bind 255, 107863, 2020.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  21. 2019
  22. Udgivet

    Estimating nitrogen release from Brassicacatch crop residues : comparison of different approaches within the APSIM model. / Vogeler, Iris; Cichota, Rogerio; Thomsen, Ingrid K. et al.

    I: Soil and Tillage Research, Bind 195, 104358, 12.2019.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  23. Udgivet

    Biogas production by co-ensiling catch crops and straw, effect of substrate blend and microbial communities. / Lemes Perschke, Yolanda Maria; Feng, Lu; Fontaine, Doline et al.

    2019. 1 Poster session præsenteret ved 16th IWA World Conference on Anaerobic Digestion, Delft, Holland.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  24. Udgivet

    Catch crops for increasing nitrogen use efficiency in cropping systems. / Cronin, Iris Vogeler; Cichota, R; Thomsen, Ingrid Kaag et al.

    2019. Abstract fra Land Use and Water Quality, Aarhus, Danmark.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceFormidling

  25. Udgivet

    Legumes in catch crop mixtures : Effects on nitrogen retention and availability, and leaching losses. / Vogeler, Iris; Hansen, Elly M.; Thomsen, Ingrid K. et al.

    I: Journal of Environmental Management, Bind 239, 06.2019, s. 324-332.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  26. Udgivet

    Manipulating cover crop growth by adjusting sowing time and cereal inter-row spacing to enhance residual nitrogen effects. / De Notaris, Chiara; Rasmussen, Jim; Sørensen, Peter et al.

    I: Field Crops Research, Bind 234, 15.03.2019, s. 15-25.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  27. Udgivet

    The Oil Radish Growth Dataset for Semantic Segmentation and Yield Estimation. / Mortensen, Anders Krogh; Skovsen, Søren; Karstoft, Henrik et al.

    Proceedings - 2019 IEEE/CVF Conference on Computer Vision and Pattern Recognition Workshops, CVPRW 2019. IEEE, 2019. s. 2703-2710 9025602.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskningpeer review

  28. 2018
  29. Udgivet

    Catch Crop Residues Stimulate N2O Emissions During Spring, Without Affecting the Genetic Potential for Nitrite and N2O Reduction. / Duan, Yun-Feng; Hallin, Sara; Jones, Christopher M. et al.

    I: Frontiers in Microbiology, Bind 9, 2629, 02.11.2018.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  30. Udgivet

    Contributions from carbon and nitrogen in roots to closing the yield gap between conventional and organic cropping systems. / Córdoba, E. M.; Chirinda, N.; Li, F. et al.

    I: Soil Use and Management, Bind 34, Nr. 3, 09.2018, s. 335-342.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  31. Udgivet

    Nitrogen leaching: A crop rotation perspective on the effect of N surplus, field management and use of catch crops. / De Notaris, Chiara; Rasmussen, Jim; Sørensen, Peter et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 255, Nr. March, 01.03.2018, s. 1-11.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  32. Udgivet

    Soil carbon varies between different organic and conventional management schemes in arable agriculture. / Hu, Teng; Sørensen, Peter; Olesen, Jørgen Eivind.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 94, Nr. Marts, 03.2018, s. 79-88.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  33. Udgivet

    N fertilizer value of legume-based catch crops. / De Notaris, Chiara; Sørensen, Peter; Rasmussen, Jim et al.

    Proceedings of the 20th Nitrogen Workshop. 2018. s. 424-425.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferenceabstrakt i proceedingsForskning

  34. Udgivet

    Root biomass in cereals, catch crops and weeds can be reliably estimated without considering aboveground biomass. / Hu, Teng; Sørensen, Peter; Wahlström, Ellen Margrethe et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 251, 2018, s. 141-148.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  35. 2017
  36. Udgivet

    Catch crops in spring barley on sandy soils : Nitrate leaching and residual value. / Thomsen, Ingrid Kaag; Hansen, Elly Møller.

    2017. Poster session præsenteret ved Annual Meeting 2017, Tampa, Florida, USA.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  37. Udgivet

    Leguminous cover crops as an attempt to combine catch crop and green manure. / Hansen, Elly Møller; Thomsen, Ingrid Kaag; Østergaard, Hans S.

    2017. Poster session præsenteret ved Annual Meeting 2017, Tampa, Florida, USA.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  38. Udgivet

    Crop residues as driver for N2O emissions from a sandy loam soil. / Pugesgaard, Siri; Petersen, Søren O.; Chirinda, Ngonidzashe et al.

    I: Agricultural and Forest Meteorology, Bind 233, 2017, s. 45-54.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  39. Udgivet

    Empirical model for mineralisation of manure nitrogen in soil. / Sørensen, Peter; Thomsen, Ingrid Kaag; Schröder, Jaap.

    I: Soil Research, Bind 55, SR17018, 2017, s. 500-505.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  40. Udgivet

    Impact of Early Sowing on Winter Wheat Receiving Manure or Mineral Fertilizers. / Christensen, Bent Tolstrup; Jensen, Johannes Lund; Thomsen, Ingrid Kaag.

    I: Agronomy Journal, Bind 109, Nr. 4, 2017, s. 1312-1322.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  41. Udgivet

    Multi-model uncertainty analysis in predicting grain N for crop rotations in Europe. / Yin, Xiaogang; Kersebaum, Kurt C; Kollas, Chris et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 84, 2017, s. 152-165.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  42. Udgivet

    Productivity of organic and conventional arable cropping systems in long-term experiments in Denmark. / Shah, Ambreen; Askegaard, Margrethe; Rasmussen, Ilse Ankjær et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 90, 2017, s. 12-22.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  43. 2016
  44. Udgivet

    Can controlled drainage control agricultural nutrient emissions? Evidence from a BACI experiment combined with a dual isotope approach. / Carstensen, Mette Vodder; Poulsen, Jane Rosenstand; Ovesen, Niels Bering et al.

    I: Hydrology and Earth System Sciences Discussions, 26.07.2016.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskning

  45. Udgivet

    Legume-based catch crops for ecological intensification. / Li, Xiaoxi; Sørensen, Peter; Petersen, Søren O. et al.

    2016. Abstract fra 19th Nitrogen Workshop, Skara, Sverige.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

  46. Udgivet

    Nitrogen release from differently aged Raphanus sativus L. nitrate catch crops during mineralization at autumn temperatures. / Thomsen, Ingrid Kaag; Elsgaard, Lars; Olesen, Jørgen Eivind et al.

    I: Soil Use and Management, Bind 32, Nr. 2, 01.06.2016, s. 183-191.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  47. Udgivet

    Addendum to Leaf coverage and nitrogen uptake of potential EFA catch crops. / Thomsen, Ingrid Kaag; Hansen, Elly Møller.

    Nr. 1654280, 2016. 5 s., mar. 21, 2016.

    Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

  48. Udgivet

    Leaf coverage and nitrogen uptake of potential EFA catch crops. / Thomsen, Ingrid Kaag; Hansen, Elly Møller.

    Nr. 1623174, 2016. 21 s., feb. 17, 2016.

    Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

  49. Udgivet

    Straw export in continuous winter wheat and the ability of oil radish catch crops and early sowing of wheat to offset soil C and N losses: A simulation study. / Peltre, Clément; Nielsen, M; Christensen, Bent Tolstrup et al.

    I: Agricultural Systems, Bind 143, 10.01.2016, s. 195-202.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  50. Udgivet

    Evidence for denitrification as main source of N2O emission from residue-amended soil. / Li, Xiaoxi; Sørensen, Peter; Olesen, Jørgen Eivind et al.

    I: Soil Biology & Biochemistry, Bind 92, 2016, s. 153-160.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  51. 2015
  52. Udgivet

    Straw export in continuous winter wheat and the ability of catch crops and early sowing to offset soil C and N losses: a simulation study. / Peltre, Clément; Nielsen, Martin P.; Christensen, Bent Tolstrup et al.

    2015. Abstract fra 5th International SYMPOSIUM on SOIL ORGANIC MATTER, Göttingen, Tyskland.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

  53. Udgivet

    Crop rotation modelling - A European model intercomparison. / Kollas, Chris; Kersebaum, Kurt C; Nendel, Claas et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 70, 2015, s. 98-111.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  54. Udgivet

    Effects of contrasting catch crops on nitrogen availability and nitrous oxide emissions in an organic cropping system. / Li, Xiaoxi; Petersen, Søren O; Sørensen, Peter et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 199, 2015, s. 382-393.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  55. Udgivet

    Estimation of above-ground dry matter and nitrogen uptake in catch crops using images acquired from an octocopter. / Mortensen, Anders Krogh; Gislum, René; Larsen, Rene et al.

    Precision agriculture '15: Papers presented at the 10th European Conference on Precision Agriculture. red. / John V. Stafford. Bind 2015 Wageningen Academic Publishers, 2015. s. 127-134.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskningpeer review

  56. Udgivet

    Legume-based catch crops for ecological intensification in organic farming. / Li, Xiaoxi.

    Aarhus Universitet, Institut for Agroøkologi, 2015. 97 s.

    Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  57. Udgivet

    Long-term monitoring of nitrate transport to drainage from three agricultural clayey till fields. / Ernstsen, Vibeke; Olsen, Preben; Rosenbom, Annette E.

    I: Hydrology and Earth System Sciences, Bind 19, 2015, s. 3475-3488.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  58. Udgivet

    Modelling nitrous oxide emissions from organic and conventional cereal-based cropping systems under different management, soil and climate factors. / Doltra, J; Olesen, Jørgen E; Báez, D et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 66, 2015, s. 8-20.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  59. Udgivet

    Nitrate Leaching, Yields and Carbon Sequestration after Noninversion Tillage, Catch Crops, and Straw Retention. / Hansen, Elly Møller; Munkholm, Lars Juhl; Olesen, Jørgen E et al.

    I: Journal of Environmental Quality, Bind 44, Nr. 3, 2015, s. 868-881.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  60. Udgivet

    Pesticide leaching through sandy and loamy fields e Long-term lessons learnt from the Danish Pesticide Leaching Assessment Programme. / Rosenbom, Annette Elisabeth; Olsen, Preben; Plauborg, Finn et al.

    I: Environmental Pollution, Bind 201, 2015, s. 75-90.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  61. Udgivet

    Quantifying biological nitrogen fixation of different catch crops, and residual effects of roots and tops on nitrogen uptake in barley using in-situ 15N labelling. / Li, Xiaoxi; Sørensen, Peter; Li, F C et al.

    I: Plant and Soil, Bind 395, Nr. 1, 2015, s. 273-287.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  62. Udgivet

    Root development of fodder radish and winter wheat before winter in relation to uptake of nitrogen. / Wahlström, Ellen Margrethe; Hansen, Elly Møller; Mandel, A. et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 71, 2015, s. 1-9.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  63. Udgivet

    The influence of land use and management on nitrogen leaching in two agricultural catchments in China and Denmark. / Manevski, Kiril.

    Aarhus Universitet, Institut for Agroøkologi, 2015. 233 s.

    Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  64. 2014
  65. Udgivet

    Elytrigia repens population dynamics under different management schemes in organic cropping systems on coarse sand. / Rasmussen, Ilse A.; Melander, Bo; Askegaard, Margrethe et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 58, 2014, s. 18-27.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  66. Udgivet

    Identifying the point of departures for the detailed sustainability assessment of biomass feedstocks for biorefinery : a case study of straw conversion. / Parajuli, Ranjan; Knudsen, Marie Trydeman; Dalgaard, Tommy.

    2014. Poster session præsenteret ved BioValue Annual Assembly, Tjele, Danmark.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  67. Udgivet

    Impacts of projected climate change on productivity and nitrogen leaching of crop rotations in arable and pig farming systems in Denmark. / Doltra, Jordi; Lægdsmand, Mette; Olesen, Jørgen E.

    I: Journal of Agricultural Science, Bind 152, Nr. 1, 2014, s. 75-92.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  68. Udgivet

    Nitrous oxide emissions from an organic cropping system as affected by legume-based catch crops. / Li, Xiaoxi; Petersen, Søren O; Sørensen, Peter et al.

    2014. Poster session præsenteret ved 18th International Nitrogen Workshop, Lissabon, Portugal.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  69. 2013
  70. Udgivet

    Controlled Drainage As Measure to Reduce Nitrate Leaching in a Wheat Cropping System. / Børgesen, Christen Duus; Hvid, Søren Kolind; Thomsen, Ingrid Kaag et al.

    Water, Food, Energy & Innovation for a Sustainable World. ASA-CSSA-SSSA, 2013. 88-14.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferenceabstrakt i proceedingsForskning

  71. Udgivet

    European Perspectives on the Adoption of Nonchemical Weed Management in Reduced -Tillage Systems for Arable Crops. / Melander, Bo; Munier-Jolain, Nicolas; Charles, Raphaël et al.

    I: Weed Technology, Bind 27, Nr. 1, 2013, s. 231-240.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  72. Udgivet

    Management Effects On Quality of Organically Grown Winter Wheat. / Thomsen, Ingrid Kaag; Schweinzer, A.; Friedel, J. K. et al.

    I: Agroecology and Sustainable Food Systems, Bind 37, Nr. 2, 2013, s. 172-192.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  73. Udgivet

    N2O emissions from an organic cropping system as affected by legume-based catch crops. / Li, Xiaoxi; Olesen, Jørgen E; Petersen, Søren O et al.

    2013. Abstract fra 2013 Conference of Global DNDC Network, Beijing, Kina.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

  74. Udgivet

    The role of catch crops in the ecological intensification of spring cereals in organic farming under Nordic climate. / Doltra, Jordi; Olesen, Jørgen E.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 44, 2013, s. 98-108.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  75. 2012
  76. Udgivet

    Annual emissions of CH4 and N2O, and ecosystem respiration, from eight organic soils in Western Denmark managed by agriculture. / Petersen, Søren O; Hoffmann, Carl Christian; Schäfer, Carolyn et al.

    I: Biogeosciences, Bind 9, Nr. 1, 2012, s. 403-422.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  77. Udgivet

    Catch crop biomass production, nitrogen uptake and root development under different tillage systems. / Munkholm, Lars Juhl; Hansen, Elly Møller.

    I: Soil Use and Management, Bind 28, Nr. 4, 2012, s. 517-529 .

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  78. Udgivet

    Effects of catch crop type and root depth on nitrogen leaching and yield of spring barley. / Sapkota, Tek Bahadur; Askegaard, Margrethe; Lægdsmand, Mette et al.

    I: Field Crops Research, Bind 125, 2012, s. 129-138.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  79. Udgivet

    Root carbon input in organic and inorganic fertilizer-based systems. / Chirinda, Ngoni; Olesen, Jørgen E; Porter, John.

    I: Plant and Soil, Bind 359, Nr. 1-2, 2012, s. 321-333.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  80. 2011
  81. Udgivet

    Cereal yield and quality as affected by N availability in organic and conventional crop rotations in Denmark. / Doltra, Jordi; Lægdsmand, Mette; Olesen, Jørgen E.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 34, Nr. 2, 2011, s. 83-95.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  82. Udgivet

    Modelling catch crops effects on the nitrogen dynamics in organic farming. / Doltra, Jordi; Lægdsmand, Mette; Olesen, Jørgen E.

    2011. Paper præsenteret ved XIth ESA Congress Agro2010 Montpellier The international Scientific Week around Agronomy, Montpellier, Frankrig.

    Publikation: KonferencebidragPaperForskning

  83. Udgivet

    Nitrate leaching from organic arable crop rotations is mostly determined by autumn field management. / Askegaard, M; Olesen, Jørgen E; Rasmussen, Ilse Ankjær et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 142, Nr. 3-4, 2011, s. 149-160.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  84. Udgivet

    Simulating soil N2O emissions and heterotrophic CO2 respiration in arable systems using FASSET and MoBiLE-DNDC. / Chirinda, Ngonidzashe; Kracher, Daniela; Lægdsmand, Mette et al.

    I: Plant and Soil, Bind 343, Nr. 1-2, 2011, s. 139-160.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  85. 2010
  86. Udgivet

    Can non-inversion tillage and straw retainment reduce N leaching in cereal based crop rotations? / Hansen, Elly Møller; Munkholm, Lars Juhl; Melander, Bo et al.

    I: Soil & Tillage Research, Bind 109, Nr. 1, 2010, s. 1-8.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  87. Udgivet

    Crop growth and nitrogen turnover under increased temperatures and low autumn and winter light intensity. / Thomsen, Ingrid Kaag; Lægdsmand, Mette; Olesen, Jørgen E.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 139, Nr. 1-2, 2010, s. 187-194.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  88. Udgivet

    Emissions of nitrous oxide from arable organic and conventional cropping systems on two soil types. / Chirinda, Ngoni; Carter, Mette Sustmann; Alberg, Kristian R et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 136, Nr. 3-4, 2010, s. 199-208.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  89. Udgivet

    Soil properties, crop production and greenhouse gas emissions in organic and conventional cropping systems. / Chirinda, Ngonidzashe; Olesen, Jørgen E; Porter, John Roy et al.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 139, Nr. 4, 2010, s. 584-594.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  90. 2009
  91. Udgivet

    Winter cereal yields as affected by animal manure and green manure in organic arable farming. / Olesen, Jørgen E; Askegaard, Margrethe; Rasmussen, Ilse Ankjær.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 30, Nr. 2, 2009, s. 119-128.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  92. 2008
  93. Udgivet

    Legume catch crops for reducing N leaching and substituting animal manure. / Askegaard, Margrethe; Eriksen, Jørgen.

    Cultivating the future based on science: Organic crop production. red. / D Neuhoff; N Halberg; T Alföldi; W Lockeretz; A Thommen; I A Rasmussen; J Hermansen; M Vaarst; L Lueck; F Caporali; H H Jensen; P Migliorini; H Willer. Bind 1 2008. s. 112-115.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

  94. Udgivet

    Residual effect and leaching of N and K in cropping systems with clover and ryegrass catch crops on a coarse sand. / Askegaard, Margrethe; Eriksen, Jørgen.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 123, 2008, s. 99-108.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  95. 2007
  96. Udgivet

    Growth of legume and nonlegume catch crops and residual-N effects in spring barley on coarse sand. / Askegaard, Margrethe; Eriksen, Jørgen.

    I: Journal of Plant Nutrition and Soil Science, Bind 170, 2007, s. 773-780.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  97. Udgivet

    The value of catch crops and organic manures for spring barley in organic arable farming. / Olesen, Jørgen E.; Hansen, Elly Møller; Askegaard, Margrethe et al.

    I: Field Crops Research, Bind 100, 2007, s. 168-178.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  98. 2006
  99. Udgivet

    Long-term fate of nitrogen uptake in catch crops. / Berntsen, Jørgen; Olesen, Jørgen E.; Petersen, Bjørn Molt et al.

    I: European Journal of Agronomy, Bind 25, 2006, s. 383-390.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  100. 2004
  101. Udgivet

    Catch crops may improve plant sulphur nutrition. / Eriksen, Jørgen; Thorup-Kristensen, Kristian; Askegaard, Margrethe.

    I: DARCOFenews, Nr. 2, 2004.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

  102. Udgivet

    Yields of wheat and soil carbon and nitrogen contents following long-term incorporation of barley straw and ryegrass catch crops. / Thomsen, Ingrid Kaag; Christensen, Bent Tolstrup.

    I: Soil Use and Management, Bind 20, 2004, s. 432-438.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  103. 2003
  104. Udgivet

    Grass-clover and catch crops - How does grass-clover and catch crops affect crop performance and soil microbiology in unfertilised organic crop rotations? / Vinther, Finn Pilgaard; Hansen, Elly Møller; Olesen, Jørgen E.

    I: DARCOFenews, 2003.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

  105. Udgivet

    The effect of catch crops on sulphate leaching and availability of S in the succeeding crop. / Eriksen, Jørgen; Thorup-Kristensen, Kristian.

    Sulfur transport and assimilation in plants: Regulation, interaction and signaling. red. / J-C Davidian; D Grill; L J De Kok; H Stulen; M J Hawkesford; E Schnug; H Rennenberg. Leiden : Backhuys Publishers, 2003. s. 205-207.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskning

  106. 2002
  107. Udgivet

    The effect of catch crops on sulphate leaching and availability of S in the succeeding crop. / Eriksen, Jørgen; Thorup-Kristensen, Kristian.

    Book of abstracts, 5th Workshop on Sulphur Transport and Assimilation. 2002. s. 98-98.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferenceabstrakt i proceedingsForskning

  108. Udgivet

    The effect of catch crops on sulphate leaching and availibility of S in the succeeding crop on sandy loam soil in Denmark. / Eriksen, Jørgen; Thorup-Kristensen, Kristian.

    I: Agriculture, Ecosystems & Environment, Bind 90, 2002, s. 247-254.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  109. 1999
  110. Udgivet

    Nitrogen conserving potential of successive ryegrass catch crops in continuous spring barley. / Thomsen, Ingrid Kaag; Christensen, Bent Tolstrup.

    I: Soil Use and Management, Bind 15, 1999, s. 195-200.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  111. 1995
  112. Udgivet

    Effect of catch crop on nitrate leaching : An outline of some field experiments performed by the Danish Institute of Plant and Soil Science. / Hansen, Elly Møller; Djurhuus, Jørgen; Simmelsgaard, Svend Erik.

    The use of catch or cover crops to reduce leaching and erosion. 1995. s. 67-78.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

  113. Udgivet

    N-mineralization and denitrification after incorporation of catch crops and plant residues. / Vinther, Finn Pilgaard.

    Proceedings of NJF Seminar no. 245. 1995. (NJF-rapport; Nr. 99).

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferenceabstrakt i proceedingsForskning

  114. 1994
  115. Udgivet

    Cover crops in Denmark : Background, regulations, implementation and effect. / Hansen, Jørgen Frederik; Kyllingsbæk, Arne.

    NJF-seminar nr. 245. The use of catch of cover crops to reduce leaching and erosion. 1994. s. 2-13 (NJF-rapport; Nr. 99).

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

  116. Udgivet

    Water Erosion and Surface Transport of Phosphorus on Agricultural Land in Denmark. / Olsen, Preben; Hansen, Bjarne Søren; Hasholt, B. et al.

    The use of catch or cover crops to reduce leaching and erosion. Proceedings of NJF-Seminar nr. 245. red. / B Lindén. 1994. s. 132-141 (NJF Utredning/Rapport; Nr. 99).

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

  117. 1993
  118. Udgivet

    Effects of cropping system and rates of nitrogen in animal slurry and mineral fertilizer on nitrate leaching from a sandy loam. / Thomsen, Ingrid Kaag; Hansen, Jørgen Frederik; Kjellerup, Viggo K. et al.

    I: Soil Use and Management, Bind 9, Nr. 2, 1993, s. 53-58.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review