Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl
  1. 2020
  2. Udgivet

    Bedside Toe Pressures Measurements in a Department of Vascular Surgery : A Study of Diagnostic Accuracy. / Glargaard, Gine L.; Høyer, Christian; Høgh, Annette.

    I: European Journal of Vascular and Endovascular Surgery, Bind 59, Nr. 6, 06.2020, s. 965-971.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  3. Udgivet

    European guidelines on chronic mesenteric ischaemia - joint United European Gastroenterology, European Association for Gastroenterology, Endoscopy and Nutrition, European Society of Gastrointestinal and Abdominal Radiology, Netherlands Association of Hepatogastroenterologists, Hellenic Society of Gastroenterology, Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe, and Dutch Mesenteric Ischemia Study group clinical guidelines on the diagnosis and treatment of patients with chronic mesenteric ischaemia. / Terlouw, Luke G; Moelker, Adriaan; Abrahamsen, Jan; Acosta, Stefan; Bakker, Olaf J; Baumgartner, Iris; Boyer, Louis; Corcos, Olivier; van Dijk, Louisa Jd; Duran, Mansur; Geelkerken, Robert H; Illuminati, Giulio; Jackson, Ralph W; Kärkkäinen, Jussi M; Kolkman, Jeroen J; Lönn, Lars; Mazzei, Maria A; Nuzzo, Alexandre; Pecoraro, Felice; Raupach, Jan; Verhagen, Hence Jm; Zech, Christoph J; van Noord, Desirée; Bruno, Marco J.

    I: United European Gastroenterology Journal, Bind 8, Nr. 4, 05.2020, s. 371-395.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  4. Udgivet

    The Ability of the Toe-Brachial Index to Predict the Outcome of Treadmill Exercise Testing in Patients With a Normal Resting Ankle-Brachial Index. / Høyer, Christian; Strandberg, Jesper Erik Karl S.; Jordansen, Malene Kragh Overvad; Zacho, Helle Damgaard.

    I: Annals of Vascular Surgery, Bind 64, 04.2020, s. 263-269.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  5. Udgivet

    Low plasma neurofilament light levels associated with raised cortical microglial activation suggest inflammation acts to protect prodromal Alzheimer's disease. / Parbo, Peter; Madsen, Lasse Stensvig; Ismail, Rola; Zetterberg, Henrik; Blennow, Kaj; Eskildsen, Simon F; Vorup-Jensen, Thomas; Brooks, David J.

    I: Alzheimer's Research & Therapy, Bind 12, Nr. 1, 3, 2020.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  6. 2019
  7. Udgivet

    Risk factors and haemodynamic variables in patients with low toe-brachial index but normal ankle-brachial index. / Høyer, Christian; Høgh, Annette L.; Sandermann, Jes; Zacho, Helle D.; Petersen, Lars J.

    I: Atherosclerosis, Bind 289, 10.2019, s. 21-26.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  8. Udgivet

    Improvement in Image Quality of Tc-99m-based Ventilation/Perfusion Single-Photon Emission Computed Tomography in Patients With Chronic Obstructive Pulmonary Disease Through Pretest Continuous Positive Airway Pressure Treatment. / Paludan, Jens Peder Dreyer; Andresen, Sven Robert; Abrahamsen, Jan; Petersen, Lars Jelstrup; Høyer, Christian.

    I: World Journal of Nuclear Medicine, Bind 18, Nr. 2, 05.2019, s. 185-186.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  9. 2017
  10. Udgivet

    Comparison of two methods based on photoplethysmography for the diagnosis of peripheral arterial disease. / Høyer, Christian; Nielsen, Nikolaj Schandorph; Jordansen, Malene Kragh Overvad; Zacho, Helle Damgaard.

    I: Scandinavian Journal of Clinical & Laboratory Investigation, Bind 77, Nr. 8, 12.2017, s. 622-627.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  11. Udgivet

    Radiologisk diagnostik og behandling af akut cholecystitis. / Arsic, Ivan; Abrahamsen, Jan; Gammelgård, Lise; Vainoriene, Vilma; Pahle, Einar; Nielsen, Michael Festersen.

    I: Ugeskrift for Laeger, Bind 179, V02170126, 16.10.2017.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  12. Udgivet

    Skin perfusion pressure and healing after below-the-knee amputation. / Smidt, Kate; Abrahamsen, Jan; Krarup, Niels H.; Jakobsen, Thomas.

    I: Italian Journal of Vascular and Endovascular Surgery, Bind 24, Nr. 3, 01.09.2017, s. 83-88.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  13. 2016
  14. Udgivet

    Effect of tighter glycemic control on cardiac function, exercise capacity, and muscle strength in heart failure patients with type 2 diabetes : a randomized study. / Nielsen, Bent Roni Ranghøj; Wiggers, Henrik; Thomsen, Henrik Holm; Bovin, Ann; Refsgaard, Jens; Abrahamsen, Jan; Møller, Niels; Bøtker, Hans Erik; Nørrelund, Helene.

    I: BMJ open diabetes research & care, Bind 4, Nr. 1, e000202, 2016.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  15. 2015
  16. Udgivet

    Is there a correlation between skin perfusion pressure and healing after amputation below the knee. / Smidt, Kate; Jensen, Niels Harry Krarup; Abrahamsen, Jan; Jakobsen, Thomas.

    2015.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

  17. 2014
  18. Udgivet

    The influence of the gastrointestinal tract and the liver on cystatin C serum concentrations. / Erlandsen, Erland Jørn; Abrahamsen, Jan.

    I: Scandinavian journal of clinical and laboratory investigation, Bind 74, Nr. 5, 08.2014, s. 447-53.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  19. Udgivet

    Capsaicin-induced neurogenic inflammation in pig skin: A behavioural study. / di Giminiani, Pierpaolo; Petersen, Lars Jelstrup; Herskin, Mette S.

    I: Research in Veterinary Science, Bind 96, 2014, s. 447-453.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  20. 2013
  21. Udgivet

    Diagnostic accuracy of laser Doppler flowmetry versus strain gauge plethysmography for segmental pressure measurement. / Høyer, Christian; Sandermann, Jes; Paludan, Jens Peder D; Pavar, Susanne; Petersen, Lars J.

    I: Journal of Vascular Surgery, Bind 58, Nr. 6, 12.2013, s. 1563-70.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  22. Udgivet

    Number of distal limb and brachial pressure measurements required when diagnosing peripheral arterial disease by laser Doppler flowmetry. / Høyer, C.; Biurrun Manresa, J.A.; Petersen, L.J.

    I: Physiological Measurement, Bind 34, Nr. 10, 01.10.2013, s. 1351-1362.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  23. Udgivet

    Reliability of mercury-in-silastic strain gauge plethysmography curve reading : influence of clinical clues and observer variation. / Høyer, Christian; Pavar, Susanne; Pedersen, Begitte H; Biurrun Manresa, José A; Petersen, Lars J.

    I: Scandinavian journal of clinical and laboratory investigation, Bind 73, Nr. 5, 08.2013, s. 380-6.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  24. Udgivet

    The toe-brachial index in the diagnosis of peripheral arterial disease. / Høyer, Christian; Sandermann, Jes; Petersen, Lars J.

    I: Journal of Vascular Surgery, Bind 58, Nr. 1, 07.2013, s. 231-8.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  25. Udgivet

    Myocardial perfusion imaging in patients with a recent, normal exercise test. / Bovin, Ann; Klausen, Ib Christian; Petersen, Lars Jelstrup.

    I: World Journal of Cardiology, Bind 5, Nr. 3, 26.03.2013, s. 54-9.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  26. Udgivet

    Chronic intestinal ischemia and splanchnic blood-flow : reference values and correlation with body-composition. / Zacho, Helle Damgaard; Henriksen, Jens Henrik; Abrahamsen, Jan.

    I: World Journal of Gastroenterology, Bind 19, Nr. 6, 14.02.2013, s. 882-8.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  27. Udgivet

    Forskning på regionshospitaler i Region Midtjylland og Region Nordjylland. / Lauszus, Finn Friis; Nielsen, Gunnar Lauge; Petersen, Lars Jelstrup; Rasmussen, Claus; Frost, Lars; Fedder, Jens; Lederballe, Ole; Hornung, Nete.

    I: Ugeskrift for Laeger, Bind 175, Nr. 6, 04.02.2013, s. 339-41.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  28. Udgivet

    Randomised diagnostic accuracy study of a fully automated portable device for diagnosing peripheral arterial disease by measuring the toe-brachial index. / Høyer, C; Sandermann, J; Petersen, L J.

    I: European journal of vascular and endovascular surgery : the official journal of the European Society for Vascular Surgery, Bind 45, Nr. 1, 01.2013, s. 57-64.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  29. Udgivet

    Assessment of pain response in capsaicin-induced dynamic mechanical allodynia using a novel and fully automated brushing device. / du Jardin, Kristian Gaarn; Gregersen, Lise Skøtt; Røsland, Turid; Uggerhøj, Kathrine Hebo; Petersen, Lars Jelstrup; Arendt-Nielsen, Lars; Gazerani, Parisa.

    I: Pain Research & Management, Bind 18, Nr. 1, 2013, s. 6-10.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  30. 2012
  31. Udgivet

    Estimating the glomerular filtration rate using serum cystatin C levels in patients with spinal cord injuries. / Erlandsen, E J; Hansen, Rikke Bod Middelhede; Randers, E; Petersen, L E; Abrahamsen, Jan; Johannesen, I L.

    I: Spinal Cord, Bind 50, Nr. 10, 10.2012, s. 778-83.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  32. Udgivet

    Validation of a porcine behavioural model of UVB induced inflammatory pain. / di Giminiani, Pierpaolo; Petersen, Lars Jelstrup; Herskin, Mette S.

    2012. Poster session præsenteret ved IASP , Milan, Italien.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  33. Udgivet

    Validation of a porcine behavioural model of UVB induced inflammatory pain. / di Giminiani, Pierpaolo; Petersen, Lars Jelstrup; Herskin, Mette S.

    2012. Abstract fra Joint Annual Meeting of SASP and DSF, Aarhus, Danmark.

    Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

  34. 2011
  35. Udgivet

    Ex vivo examination of the biocompatibility of biodegradable magnesium via microdialysis in the isolated perfused bovine udder model. / Schumacher, Stephan; Stahl, Jessica; Bäumer, Wolfgang; Seitz, Jan-Marten; Bach, Friedrich-Wilhelm; Petersen, Lars Jelstrup; Kietzmann, Manfred.

    I: International Journal of Artificial Organs, Bind 34, Nr. 1, 01.01.2011, s. 34-43.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  36. Udgivet

    A substantial number of scientific publications originate from non-university hospitals. / Fedder, Jens; Nielsen, Gunnar Lauge; Petersen, Lars J; Rasmussen, Claus; Lauszus, Finn F; Frost, Lars; Hornung, Nete; Lederballe, Ole; Andersen, Jens Peter.

    I: Danish Medical Bulletin (Online), Bind 58, Nr. 11, 2011, s. A4332.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  37. Udgivet

    Validation of assessment of nociceptive responses in pigs' skin. / di Giminiani, Pierpaolo; Herskin, Mette S; Petersen, Lars Jelstrup.

    Proceedings of the 45th Congress of the ISAE 2011. Wageningen Academic Publishers, 2011. s. 11.

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingKonferenceabstrakt i proceedingsForskning

  38. 2010
  39. Udgivet

    Tissue viability imaging for assessment of pharmacologically induced vasodilation and vasoconstriction in human skin. / Petersen, Lars Jelstrup; Zacho, Helle D; Lyngholm, Ann Marie; Arendt-Nielsen, Lars.

    I: Microvascular Research, Bind 80, Nr. 3, 01.12.2010, s. 499-504.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  40. Udgivet

    A novel model of inflammatory pain in human skin involving topical application of sodium lauryl sulfate. / Petersen, Lars Jelstrup; Lyngholm, A M; Arendt-Nielsen, Lars.

    I: Inflammation Research, Bind 59, Nr. 9, 01.09.2010, s. 775-81.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  41. Udgivet

    Samarium-153 treatment of bone pain in patients with metastatic prostate cancer. / Petersen, Lars Jelstrup; Lund, Lars; Jønler, Morten; Jakobsen, Mette; Abrahamsen, Jan.

    I: Danish medical bulletin, Bind 57, Nr. 6, 01.06.2010, s. A4154.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  42. Udgivet

    Translational studies in pigs – validation of a porcine model for inflammatory pain. / Di Giminiani, Pierpaolo; Herskin, Mette S; Petersen, Lars Jelstrup.

    2010. Poster session præsenteret ved International Behavioral Neuroscience Society Annual meeting, Villasimius, Italien.

    Publikation: KonferencebidragPosterForskning

  43. 2009
  44. Udgivet

    Forskning ved regionale hospitalsenheder i Vestdanmark. / Nielsen, Gunnar Lauge; Petersen, Lars Jelstrup; Hornung, Nete; Rasmussen, Claus; Frost, Lars; Fedder, Jens; Lederballe, Ole; Lauszus, Finn.

    I: Ugeskrift for Laeger, Bind 171, Nr. 50, 07.12.2009, s. 3698-701.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  45. Udgivet

    Anticoagulation therapy for prevention and treatment of venous thromboembolic events in cancer patients: a review of current guidelines. / Petersen, Lars Jelstrup.

    I: Cancer Treatment Reviews, Bind 35, Nr. 8, 01.12.2009, s. 754-64.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  46. Udgivet

    Anti-cancer properties of low-molecular-weight heparin: preclinical evidence. / Mousa, Shaker A; Petersen, Lars Jelstrup.

    I: Thrombosis and Haemostasis, Bind 102, Nr. 2, 01.08.2009, s. 258-67.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  47. Udgivet

    Acute effects of nicotine and smoking on blood flow, tissue oxygen, and aerobe metabolism of the skin and subcutis. / Sørensen, Lars Tue; Jørgensen, Stig; Petersen, Lars Jelstrup; Hemmingsen, Ulla; Bülow, Jens; Loft, Steffen; Gottrup, Finn.

    I: The Journal of surgical research, Bind 152, Nr. 2, 01.04.2009, s. 224-30.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  48. Udgivet

    Histamine is not released in acute thermal injury in human skin in vivo: a microdialysis study. / Petersen, Lars Jelstrup; Pedersen, Juri Lindy; Skov, Per Stahl; Nielsen, Hans J; Kehlet, Henrik.

    I: Inflammation Research, 06.03.2009.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  49. 2008
  50. Udgivet

    Randomized, single-blind, factorial design study of the interaction of food and time on intestinal activity in 99mTc-tetrofosmin stress myocardial perfusion scintigraphy. / Lyngholm, Ann Marie; Pedersen, Begitte H; Petersen, Lars Jelstrup.

    I: Nuclear Medicine Communications, Bind 29, Nr. 9, 01.09.2008, s. 759-63.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  51. 2007
  52. Udgivet

    The prevalence of osteoporosis in patients with chronic obstructive pulmonary disease: a cross sectional study. / Jørgensen, N R; Schwarz, Peter; Holme, I; Henriksen, B M; Petersen, Lars Jelstrup; Backer, Vibeke.

    I: Respiratory Medicine, Bind 101, Nr. 1, 01.01.2007, s. 177-85.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  53. Udgivet

    Apical Myocardial Stunning in a Large Size Porcine Model Assessed by Strain and Strain Rate Echocardiography. / Høyer, Christian; Aagaard, Søren Rosborg; Pedersen, Troels Fogh; Andersen, Niels Trolle; Hasenkam, J Michael; Sloth, Erik.

    I: Echocardiography: A Journal of Cardiovascular Ultrasound and Allied Techniques, Bind 24, Nr. 9, 2007, s. 923-932.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  54. 2006
  55. Udgivet

    No effect of heparin on IgE-dependent and IgE-independent histamine release in human skin in vivo: a microdialysis study. / Petersen, Lars Jelstrup; Skov, Per Stahl.

    I: Journal of Dermatological Science, Bind 44, Nr. 2, 01.11.2006, s. 123-5.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  56. 2005
  57. Udgivet

    Targeting interleukin-15 in patients with rheumatoid arthritis: a proof-of-concept study. / Baslund, Bo; Tvede, Niels; Danneskiold-Samsoe, Bente; Larsson, Per; Panayi, Gabriel; Petersen, Joergen; Petersen, Lars Jelstrup; Beurskens, Frank J M; Schuurman, Janine; van de Winkel, Jan G J; Parren, Paul W H I; Gracie, J Alastair; Jongbloed, Sarah; Liew, Foo Y; McInnes, Iain B.

    I: Arthritis & Rheumatism, Bind 52, Nr. 9, 01.09.2005, s. 2686-92.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  58. Udgivet

    Strut chordal-sparing mitral valve replacement preserves long-term left ventricular shape and function in pigs. / Smerup, Morten; Funder, Jonas; Nyboe, Camilla; Høyer, Christian; Pedersen, Troels F; Ribe, Lars; Ringgaard, Steffen; Kim, Won Yong; Pedersen, Erik M; Andersen, Niels T; Nielsen, Sten L; Hasenkam, J Michael.

    I: The Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, Bind 130, Nr. 6, 2005, s. 1675-1682.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  59. 2003
  60. Udgivet

    Effect of terbutaline and bambuterol on immediate-type allergic skin responses and mediator release in human skin. / Petersen, L J; Skov, P S; Petersen, Lars Jelstrup.

    I: Inflammation Research, Bind 52, Nr. 9, 01.09.2003, s. 372-7.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  61. 1999
  62. Udgivet

    Birthweight in women with potential gestational diabetes mellitus--an effect of obesity rather than glucose intolerance? / Lauszus, F F; Paludan, J; Klebe, J G.

    I: Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, Bind 78, Nr. 6, 07.1999, s. 520-5.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

  63. Udgivet

    Carotid angioplasty (multiple letters) [5]. / Levine, M. A.; Abrahamsen, J.; Roder, O.

    I: European Journal of Vascular and Endovascular Surgery, Bind 17, Nr. 6, 01.01.1999, s. 546-547.

    Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisLetterForskningpeer review