Lektor
DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Sociologi, Emdrup
Tuborgvej 164
bygning D, 352
2400 København NV
Danmark
Fastnet: +4587163754
Lotte Hedegaard-Sørensen er ansat som lektor på Dansk institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Århus Universitet. Lotte forsker i forskningsprogrammet "Social eksklusion og pædagogik i velfærdsstaten (SEP)" og er tilknyttet afdelingen Pædagogisk Sociologi.
Lotte Hedegaard-Sørensen forsker i specialpædagogik, inklusion, eksklusion med fokus på undervisning i folkeskolen. Lottes forskningstilgang er socialantropologisk, etnografisk, kritisk og praksisrettet. Lotte Hedegaard-Sørensen kombinerer en sociologisk tilgang med interessen for praksis i klasserum. Forskningsinteresser er: Inklusion og eksklusion (social reproduktion og social ulighed) i folkeskolen, inklusion og eksklusion i undervisningen, lærerfaglig praksis og udvikling samt undervisningsudvikling i samarbejde med børn og lærere.
Seneste forskningarbejde:
To forskningsoversigter om inklusion og eksklusion i undervisningen og inklusion i fagene,
Hedegaard-Sørensen, L. (2022). Inklusion og fag. Pædagogisk Indblik, Aarhus Universitet. https://dpu.au.dk/viden/paedagogiskindblik/inklusion-og-eksklusion-i-skolen
Hedegaard-Sørensen, L. (2021). Inklusion og eksklusion i undervisningen. Pædagogisk Indblik, Aarhus Universitet. https://dpu.au.dk/fileadmin/edu/Paedagogisk_Indblik/Inklusion_og_eksklusion/14_-_Inklusion_og_eksklusion_i_undervisningen_-_15-12-2021.pdf
Seneste empiriske forskningsprojekter:
ReHaRe - Reaching the Hard to Reach. Et Erasmus+ projekt med fokus på undersiningsudvikling i samarbejde med børn og lærere.
Inklusion og eksklusion i folkeskolen: Neoliberale skolepolitikkers indflydelse på undervisningen.
Inklusions- og undervisningsudvikling i samarbejde mellem specialskolelærere og almenskolelærere.
Lotte Hedegaard-Sørensen er ansat som lektor på Dansk institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Århus Universitet. Lotte forsker i forskningsprogrammet "Lærerfaglighed, læreruddannelse og lærerfaglig udvikling" og er tilknyttet afdelingen Generel Pædagogik.
Lotte Hedegaard-Sørensen forsker med en socialantropologisk, etnografisk forskningstilgang, der er kritisk, praksisrettet og samarbejdsorienteret og som kombinerer kritisk, sociologisk forskning med stor praksissensitivitet og samarbejde med praksis.
Lotte Hedegaard-Sørensens forskningsinteresser er 1. inklusion og eksklusion (social reproduktion og social ulighed) i folkeskolen, 2. lærerfaglig praksis og udvikling og 3. undervisningsudvikling i samarbejde med børn og lærere.
Seneste empiriske forskningsprojekter:
1. ReHaRe - Reaching the Hard to Reach. Et Erasmus+ projekt med fokus på undersiningsudvikling i samarejde med børn og lærere.
2. Fritids- og ungdomsklubbens i udsatte boligområder.
3. Inklusions- og undervisningsudvikling i samarbejdet mellem specialskolelærere og almenskolelærere.
4. Inklusion og eksklusion i folkeskolen: Neoliberale skolepolitikkers indflydelse på undervisningen.
I tidligere forskning har Lotte Hedegaard-Sørensen interessseret sig for:
1. Indkredsningen af en inkluderende specialpædagogisk faglighed, som trækker på almenpædagogisk, didaktisk og specialpædagogisk viden. Interessen rettes mod at undersøge, hvordan specialpædagogisk viden kan indgå almenskolens inkluderende læringsmiljøer. En del af dette involverer en interesse for flerfagligt samarbejde og vidensdeling blandt forskellige faggrupper.
2. Indkredsningen af en situeret professionalisme hos lærere. Det er en form for professionalisme, som baserer sig på faglige traditioner og på situerede skøn i undervisningssituationer. Implicit heri problematiseres manual- og konceptbaserede specialpædagogiske programmer.
3. Lærerfaglig udvikling med fokus på pædagogiske lektionsstudier og med metoder som praksisfortællinger og lektionsbeskrivelser. Fokus er på a tdokumentere, analaysere og udvikle det læreres praksis.
4. At udvikle og afprøve en samabejdsorienret praksisforskningstilgang. En tilgang, som dels trækker på videnskabeligt funderet og krtisk praksisforskning og på samarbejder med lærere og pædagoger (informanter) om udviklingen af praksis.
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Bog › Forskning
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Antologi › Forskning › peer review
Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag og mundtlige bidrag
Aktivitet: Udgivelse af peer-review og redaktionelt arbejde - typer › Redaktør af serie › Formidling
Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag og mundtlige bidrag
ID: 32133891