Aarhus Universitets segl

Lise Skytte Jakobsen

Lektor, afdelingsleder, Centerleder

Lise Skytte Jakobsen
Se relationer på Aarhus Universitet

Faglig profil og forskningsinteresser

Jeg er lektor i kunsthistorie og museologi. Jeg forsker dels i kunstfaglige emner med fokus på skulpturanalyse, materialitetsteori, brug af ny teknologi i samtidskunst samt kunst i det offentlige rum, og dels i museologiske emner, hvor jeg især er optaget af publikumsundersøgelser, brugen af digital teknologi i museumsformidling samt køn og museer.

Jeg er leder af Center for museologi og medlem af Museologisk forskningsprogram: https://cc.au.dk/forskning/forskningsprogrammer/museologisk-forskningsprogram/

Fra september 2020 til januar 2024 er jeg afdelingsleder for Afdeling for Kunshistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Afdelingen har ca. 20 fastansatte forskere og 25 ph.d.-studerende og postdocs: https://cc.au.dk/om-instituttet/afdelinger/kunsthistorie-aestetik-kultur-og-museologi/

 

Ph.d.-studerende

Christine Horwitz Tommerup, projekttitel: "Samleren Rodin"

Pernille Lystlund Matzen, projekttitel: "Et dannelsesbegreb til det 21. århundrede? En undersøgelse af museale udstillingspraksisser som genforhandling af kunstmuseets oplysningsrolle i dag”

 

Specialevejledning

Jeg vejleder et bredt felt af specialeemner. Min særlige ekspertise indenfor kunstfaglige emner er skulpturanalyse, medie- og materialitetsteori, brug af ny teknologi i (samtids)kunst og kunst i det offentlige rum. Inden for museologiske emner er jeg bl.a. interesseret i udstillingsanalyse, museumsformidling, publikumsundersøgelser, brugen af digital teknologi i museumsformidling, organisations- og institutionsanalyse og køn og museer. Jeg har erfaring med at vejlede både monografiske specialer samt erhvervs- og produktspecialer.  

Vis alle (130) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 639633