Presse/medie
Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.
Camilla Mathiesen
DCA's nyhedsbrev for Fødevarer og Jordbrug, uge 11 2019
http://dca.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/smag-foregaar-lige-saa-meget-i-hjernen-som-i-munden/
Titel | Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden |
---|---|
Mediets navn/udløb | DCA's nyhedsbrev for Fødevarer og Jordbrug, uge 11 2019 |
Medietype | Internet |
Land/Område | Danmark |
Dato | 11/03/2019 |
Beskrivelse | Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen. |
Producer/forfatter | Camilla Mathiesen |
URL | dca.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/smag-foregaar-lige-saa-meget-i-hjernen-som-i-munden/ |
Personer | Qian Janice Wang, Line Ahm Mielby, Derek V. Byrne |
ID: 146620906