Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden

Presse/medie

11/03/2019

Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.

Læs hele artiklen her på DCA's hjemmeside.

Referencer

  • Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden

    Camilla Mathiesen

    DCA's nyhedsbrev for Fødevarer og Jordbrug, uge 11 2019

Referencer

TitelSmag foregår lige så meget i hjernen som i munden
Mediets navn/udløbDCA's nyhedsbrev for Fødevarer og Jordbrug, uge 11 2019
MedietypeInternet
LandDanmark
Dato11/03/2019
BeskrivelseNår du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.
Producer/forfatterCamilla Mathiesen
PersonerQian Janice Wang, Line Ahm Mielby, Derek V. Byrne
Se relationer på Aarhus Universitet

ID: 146620906