Ph.d.-forsvar: Bliver klogere med video

Presse/medie

13/12/2017

Ph.d. forsvar

Referencer

  • Ph.d.-forsvar: Bliver klogere med video

    Aarhus Stiftstidende

Referencer

TitelPh.d.-forsvar: Bliver klogere med video
Grad af anerkendelseNational
Mediets navn/udløbAarhus Stiftstidende
MedietypeInternet
LandDanmark
Dato13/12/2017
Beskrivelse
Kamilla Pedersen forsvarer fredag 14. december kl. 15 sin ph.d.-afhandling i Auditorium 1253-317 William Scharff (Søauditorierne), Aarhus Universitet, Bartholins Allé 3, Aarhus C. Titlen på projektet er "Videocases i forberedende undervisning til klinisk psykiatri. Et liminalteoretisk perspektiv".

Afhandlingen er baseret på tre studier, der har udforsket medicinstuderendes oplevelser af brug af videocases i psykiatriundervisning som forberedelse til klinisk praksis og dermed udvikling af evnen til at undersøge, udforske og beskrive psykiatriske patienters perspektiver og oplevelser, som er centralt i klinisk psykiatri og patientpleje.

Studierne viser, hvorledes forskellige undervisningsformater kan have indflydelse på medicinstuderendes opfattelser og holdninger til arbejdet med psykiatriske patienter. Brugen af videocases i undervisningen bidrager til, at studerende fokuserer på en patientcentreret tilgang til mødet med patienterne. Studierne i afhandlingen understreger vigtigheden af underviserens rolle som facilitator af diskussioner og refleksioner over mødet og kommunikationen med patienten.
PersonerKamilla Pedersen
Se relationer på Aarhus Universitet

ID: 140093348