Manglende frokost knækker koncentrationen: Over halvdelen af folkeskoleelever er sultne

Presse/medie

25/01/2019

Artikel i Jyllandsposten d. 25.1.2019

Studiets formål var at undersøge måltidsrammerne i folkeskolen som betydningselement for elevers læringsforudsætninger, sundhed og trivsel. Studiet har undersøgt tre typer af madordninger på skoler: Madpakke, madordning eller madskole. Omkring 65 pct. af de adspurgte elever er i større eller mindre grad sultne, mens de er i skole. Denne elevgruppe har sværere ved at koncentrere sig, end elever, som ikke oplever at være sultne.

Studiet peger på, at det er vanskeligt at finde den optimale balance mellem at tilbyde mad, som eleverne faktisk kan lide, og dermed spiser, og at udfordre eleverne på deres smag ved at tilbyde nye smagsoplevelser og madvarer. Det sidste er netop det forældre generelt ikke er så gode til, når de laver madpakker. Man skal omvendt ikke udfordre for meget, så elever ikke spiser maden og derfor ikke har energi nok til at koncentrere sig. Det ser ud til, at det er svært at finde den balance. 

Måltidsrammerne havde positivt betydning for trivsel og motivationen i undervisningen ved, at eleverne bedre kunne lide at være i skolen. Men det ændrede ikke på, at de var sultne.

Referencer

  • Manglende frokost knækker koncentrationen: Over halvdelen af folkeskoleelever er sultne

    GHITA NIDAM MØLLER

    Jyllands-Posten

Referencer

TitelManglende frokost knækker koncentrationen: Over halvdelen af folkeskoleelever er sultne
Grad af anerkendelseNational
Mediets navn/udløbJyllands-Posten
MedietypeTryk
LandDanmark
Dato25/01/2019
Beskrivelse*
Producer/forfatterGHITA NIDAM MØLLER
PersonerMikkel Stovgaard
Se relationer på Aarhus Universitet

ID: 163926838