Artikel i Jyllandsposten d. 25.1.2019
Studiets formål var at undersøge måltidsrammerne i folkeskolen som betydningselement for elevers læringsforudsætninger, sundhed og trivsel. Studiet har undersøgt tre typer af madordninger på skoler: Madpakke, madordning eller madskole. Omkring 65 pct. af de adspurgte elever er i større eller mindre grad sultne, mens de er i skole. Denne elevgruppe har sværere ved at koncentrere sig, end elever, som ikke oplever at være sultne.
Studiet peger på, at det er vanskeligt at finde den optimale balance mellem at tilbyde mad, som eleverne faktisk kan lide, og dermed spiser, og at udfordre eleverne på deres smag ved at tilbyde nye smagsoplevelser og madvarer. Det sidste er netop det forældre generelt ikke er så gode til, når de laver madpakker. Man skal omvendt ikke udfordre for meget, så elever ikke spiser maden og derfor ikke har energi nok til at koncentrere sig. Det ser ud til, at det er svært at finde den balance.
Måltidsrammerne havde positivt betydning for trivsel og motivationen i undervisningen ved, at eleverne bedre kunne lide at være i skolen. Men det ændrede ikke på, at de var sultne.