Beskrivelse

Menneskets smagssans er kompleks og vanskelig at efterligne. Et tværfagligt projekt sigter nu mod at udvikle ekstremt hurtige kunstige ’smagsmaskiner’, der bruger DNA-molekyler som milliarder af små ”sensorer” til at efterligne menneskets smagssans med en hidtil ukendt nøjagtighed.

Læs hele artiklen her på DCA's hjemmeside.

Periode20 nov. 2018

Mediebidrag

1

Mediebidrag

  • TitelDNA-molekyler skal bruges til at efterligne vores smagssans
    Mediets navn/udløbdca.au.dk, nyhedsbrevet for Fødevarer og Jordbrug, uge 47, 2018
    MedietypeInternet
    Land/OmrådeDanmark
    Dato20/11/2018
    BeskrivelseMenneskets smagssans er kompleks og vanskelig at efterligne. Et tværfagligt projekt sigter nu mod at udvikle ekstremt hurtige kunstige ’smagsmaskiner’, der bruger DNA-molekyler som milliarder af små ”sensorer” til at efterligne menneskets smagssans med en hidtil ukendt nøjagtighed.
    Producer/forfatterCamilla Mathiesen
    URLdca.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/dna-molekyler-skal-bruges-til-at-efterligne-vores-smagssans/
    PersonerNiki Alexi, Derek V. Byrne, Jørgen Kjems

Emneord

  • DNA
  • DNA-molekyler
  • smagssans