Beskrivelse
Mange forældre er så meget "nede i børnenes tallerken", at det påvirker børnenes lyst til at spise og deres nydelse og glæde ved et måltid, vurderer Karen Wistoft, professor og forsker i børns trivsel, læring, smag og sundhed.
Emne
Førskolebørn, mad, måltider, spiseadfærd, forældrekontrol, bekymring.
Periode | 2 jul. 2019 |
---|
Mediebidrag
1Mediebidrag
Titel Børn ned til syv år rammes af spiseforstyrrelser Grad af anerkendelse National Mediets navn/udløb Kristeligt Dagblad Medietype Tryk Land/Område Danmark Dato 02/07/2019 Beskrivelse Et stigende antal helt unge børn søger hjælp mod spiseforstyrrelser, lyder det fra fagfolk og forening. Allerede i førskolealderen får mange børn et problematisk forhold til mad, siger forsker. Mange forældre er så meget "nede i børnenes tallerken", at det påvirker børnenes lyst til at spise og deres nydelse og glæde ved et måltid, vurderer Karen Wistoft, professor og forsker i børns trivsel, læring, smag og sundhed. Producer/forfatter Frederik Fogde Personer Karen Wistoft
Emneord
- Børn
- Mad
- Smag
- Måltider
- Forældrerolle
- Sundhedsadfærd
- Sygelighed
Relateret indhold
-
Presse/medier
-
For mange børn spiser for lidt i skolen
Presse/medie
-
Vær god ved din krop
Presse/medie
-
Voksne skal ikke styre børns smag
Presse/medie
-
Leg, børn og mad
Presse/medie
-
Piger føler sig for tykke
Presse/medie
-
Professor: Forældre griber kræsenhed forkert an
Presse/medie
-
Børn og unges madkulturer
Presse/medie
-
Børn og kræsenhed
Presse/medie
-
Morgenmad, smag, børn, skole og læring
Presse/medie
-
Groft pitabrød er sundt valg til madpakken
Presse/medie
-
Mad - om at 'lære kroppen' ny sunde vaner
Presse/medie
-
Projekter
-
Smag for Livet - med smagen som brobygger
Projekter: Projekt › Forskning
-
Rammer om mad og måltider i skolen
Projekter: Projekt › Forskning
-
Tidlig trivsel i børnefamilier. Daginstitutionen som center for omsorg, trivsel og læring.
Projekter: Projekt › Forskning
-
Børn Smag Læring
Projekter: Projekt › Forskning
-
Publikation
-
Rundt om smag
Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
-
Debat: Regeringen misforstår børn og unges madvaner
Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Bidrag til avis - Kronik
-
Fremme af sunde mad- og måltidsvaner blandt børn og unge: vidensrådsrapport
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Forskning › peer review
-
Advisory board for mad, måltider og sundhed: anbefalinger til regeringen og en invitation til hele Danmark
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Formidling
-
Rammer for mad og måltider i skolen: Et interventionsstudie af skolemad og måltidsrammer som betydningselement for elevers læringsforudsætninger, sundhed og trivsel
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Rådgivning › peer review
-
Børnemad - når smag overhaler sundhed
Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Bidrag til avis - Kronik
-
Play with your food and cook it! Tactile play with fish as a way of promoting acceptance of fish in 11 to 13 year old children in a school setting – a qualitative study
Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
-
Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Forskning › peer review
-
Madpakken er vigtigste energikilde til leg og læring på en lang skoledag
Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Kommentar/debat/letter to the editor › Forskning