Aarhus Universitets segl

Alejandra Zaragoza Scherman

Adjunkt

Alejandra Zaragoza Scherman
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

Profil

Fornavn: Alejandra

Efternavn: Zaragoza Scherman

Alejandra Zaragoza Scherman er ansat som adjunkt på CON AMORE (Center on Autobiographical Memory Research) og CIBP (Center on Integrative Business Psychology) hos Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

Uddannelse

Jeg har en ph.d.-grad i psykologi fra Aarhus Universitet (Danmark) i 2014, en kandidatgrad i psykologi fra ’University of Manitoba’ (Canada) i 2010, og en bachelorgrad i psykologi fra ’University of Guadalajara’ (Mexico) i 2005.

Forskning

Mit interessefelt er at undersøge, hvordan nostalgi fremkaldes i reklamer, og til dette benytter jeg viden om selvbiografiske minder om "de gode gamle dage".

I min nuværende videnskabelige forskning i reklamenostalgi indgår undersøgelse af kognitive mekanismer og selvbiografisk hukommelse. Formålet er at afdække, hvordan brug af reklamenostalgi, fremkaldelse af selvbiografisk hukommelse, påvirker vores beslutninger og adfærd som forbrugere. Desuden indgår undersøgelse af, hvordan nostalgi kan anvendes til at fremme positiv adfærd hos forbrugeren, f.eks. med henblik på fokus på bæredygtighed, sund livsstil og prosocial adfærd.

Jeg har undersøgt, hvordan enkeltpersoner fra forskellige aldersgrupper og kulturer husker deres liv, især med henblik på hvordan unge og midaldrende voksne fra forskellige kulturer husker livbegivenheder og stærkt følelsesmæssige selvbiografiske begivenheder i forskellige livsperioder. I disse tværkulturelle videnskabelige undersøgelser har jeg undersøgt erindringsbumpen, teorien om 'cultural life script', ’centrality of event’ (dvs. på hvilken måde erindringen om en begivenhed har betydning for ens livshistorie og identitet), psykologisk velbefindende og mental sundhed.

Vis alle (36) »

Vis alle (53) »

ID: 38251356