Talk: Sofie Riise Nors & Rebekka Boyding (kvinder, seksualitet og magt)

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Hvorfor bugner kunsthistorien af kvindelige muser og mandlige genier? Hvad indebærer det at være genstand for andres kreativitet? Og hvad ville muserne sige, hvis de selv fik ordet?

Med lige dele normkritisk satire og glitrende outfits har Sofie Riise Nors etableret sig som en af samtidens stærkeste feministiske stemmer. Til april er den 29-årige illustrator og meme-kreatør aktuel med ‘Jeg var din muse’ - en graphic novel, der kaster et kritisk blik på musen som kunstnerisk figur. Eller som muserne selv formulerer det: »En kvinderolle opfundet af liderlige og lettere fantasiforladte mænd«. Gennem både historiske og nutidige eksempler undersøger bogen, hvad det vil sige at være fanget i iagttagerens blik - fortalt med Riise Nors karakteristisk skæve streg, bidende humor og popkulturelle tæft.

Denne aften kan du opleve Riise Nors i samtale med dramatiker og instruktør Rebekka Boyding. I efteråret stod Boyding bag opsætningen af ‘PIGEDYR’ på Teater Sort/Hvid - en forestilling, der vender den klassiske Lolita-fortælling på vrangen og sætter den unge piges eget begær i spotlyset. Sammen udforsker Riise Nors og Boyding bogens skildring af de musegjorte kvinder - mytologiske såvel som virkelige - der er blevet tildelt rollen som passiv inspirationskilde. For indtil nu har musen været et blankt kanvas for andres fantasier - så hvad sker der, når hun træder ned fra piedestalen og tager penslen i egen hånd?

Som afslutning på talken kan du tilmed opleve en unik performance af vokalensemblet UngKlang, som vil fremføre udvalgte sange fra forestillingen ‘PIGEDYR’. Efterfølgende er der mulighed for at købe et signeret eksemplar af ‘Jeg var din muse’ med hjem.
Periode25 apr. 2024
Sted for afholdelseVilla Kultur, Danmark
Grad af anerkendelseNational