Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Praksisforskning i udvikling (PiU) (Ekstern organisation)

Aktivitet: Medlemsskab - typerMedlemskab af forskningsnetværk

Se relationer på Aarhus Universitet

Rie Thomsen - Medlem

  • Institut for Didaktik
  • Enheden for vejledning, erhvervs- og professionsuddannelse

 

Praksisforskning i udvikling er en tværinstitutionel forsknings-gruppe, der består af forskere fra RUC, DPU, SDU, University College Lillebælt m. fl. Gruppen blev etableret 2001.

Forskningsgruppens navn rummer den dobbelthed, at forskerne er samlet om 'praksisforskning', dvs. en forskningsmetodologi der forener forskningsprocesser og udviklingsprocesser, eller med andre ord det er forskning i 'udvikling'. Praksisforskning har en lang og bred tradition, og særlig indenfor de sidste ca. 20 år er der foretaget mange praksisforskningsprojekter i Danmark; overskriften Praksis-forskning i udvikling hentyder også til, at gruppen er samlet om en fælles bestræbelse på at videreudvikle denne tradition, så selve konceptet 'praksisforskning' er i udvik-ling.

Teoretisk arbejdes der med udgangspunkt i begreber om social praksis, deltagelse og subjektivitet. De fælles videnskabs-teoretiske diskussioner udspringer af et praksisperspektiv, som det bl.a. formuleres hos Klaus Holzkamp, Ole Dreier, Uffe Juul Jensen og Jean Lave. Gruppens projekter trækker på forskellig vis på disse diskussioner og inddrager beslægtede metodologiske inspirationer. Projekterne samles således omkring teori, begrebsafklaring og metodeudvikling i relation til at indsamle og bearbejde forskellige perspektiver i et bredt sammensat empirisk materiale; samt i relation til hvordan viden kan udvikles gennem, og herved bidrage til, udviklingsprocesseer i praksis


Navn: Forsker

Body type: Forskningsnetværk
7 sep. 2010 → …

Ekstern organisation

NavnPraksisforskning i udvikling (PiU)

ID: 32245144