Aarhus Universitets segl

Forskning i sygdom og sundhed (Tidsskrift)

Aktivitet: Udgivelse af peer-review og redaktionelt arbejde - typerPeer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripterForskning

Se relationer på Aarhus Universitet

Marie Østergaard Møller - Fagfællebedømmer

Flere antropologer i danske forskningssammenhænge har ønsket at skabe et medie til formidling af det medicinsk antropologiske felt. Dette er motiveret af de mange forskellige initiativer i form af uddannelser og forskningsprojekter, som er igang eller er ved at komme igang inden for feltet her hjemme. Flere forskere inden for forskellige lægelige specialer har endvidere vist interesse for medicinsk antropologi og for kvalitativ metode. Disse initiativer kan have brug for et fælles medie til at hjælpe sig i processen med at definere feltet, til at fremme samarbejdet mellem de mennesker, der arbejder i feltet, og til at åbne for samarbejde med beslægtede fagområder.

På den baggrund er udgivelsen af et tidsskrift blevet iværksat med det formål at formidle forskning, der ligger i grænsefeltet mellem medicin og antropologi og at fungere som et forum, der binder disse fag sammen, hvor de konkret mødes og inspirerer hinanden– epistemologisk, metodisk eller teoretisk – i forskellige forskningssammenhænge.
20 maj 2014

Tidsskrift

TidsskriftForskning i sygdom og sundhed

ID: 79122539