En ny scenekunstlov?

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

Beskrivelse

sin kulturpolitiske redegørelse lægger kulturminister Jacob Engel-Schmidt op til en ny scenekunstlov, og dermed til endnu en debat om, hvordan et fremtidig dansk scenekunstlandskab skal se ud.

Alle tidligere lovændringer har taget udgangspunkt i justeringer, tilføjelser eller tilpasninger af den eksisterende struktur og dermed bekræftet en høj grad af stabilitet i dansk scenekunstpolitik. Hvad sker der, hvis vi går anderledes til værks? Hvis udgangspunktet er en diskussion af, hvilken rolle scenekunsten skal spille i Danmark anno 2023 eller 2030? Ikke for at nedlægge institutionerne, men for at starte med hvorfor frem for hvordan?

Seminaret “En ny scenekunstlov?” lægger op til en dialog om fremtidens scenekunstpolitik mellem garvede og nye stemmer.

Udgangspunktet for seminaret er et samarbejde mellem Dramaturgi ved Aarhus Universitet og Performing Arts Platform. De studerende har inden seminaret, i samarbejde med forskningsleder på Center for Kulturevaluering Louise Ejgod, analyseret en række centrale scenekunstpolitiske udfordringer. I dialog med erfarne branchefolk rammesættes debatten, som er for alle, der har interesse i fremtidens scenekunstpolitik.

De seks temaer, som vil blive diskuteret er: Bæredygtighed - Kunstnerisk frihed - Mangfoldighed - Publikumsudvikling - Vækstlag - Decentralisering

Samtalepartnere:

Marion Vick, Teaterleder, Syddjurs Egnsteater (om temaet decentralisering)

Sargun Oshana, freelance instruktør og skuespiller (om temaet mangfoldighed)

Gry Worre Hallberg, kunstnerisk leder, Sisters Hope (om temaet kunstnerisk frihed)

Katrine Flarup Staunstrup, forperson, Kulturkapellet (om temaet vækstlag)

Christian Gade Bjerrum, medstifter Bæredygtigt Kulturliv NU (om temaet bæredygtighed)

Lene Juul Langballe, Udviklingschef, Den Jyske Opera (om temaet publikumsudvikling)
Periode6 dec. 2023
BegivenhedstypeSeminar
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • kulturpolitik
  • scenekunstpolitik
  • dramaturgi