Diversity Bubbles - "The Beauty of Inclusion"

  • Gjessing, E. (Foredragsholder)
  • Lotte Rønne (Foredragsholder)
  • Cora Valloire (Foredragsholder)

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Der er lagt op til en eftermiddag med tre forskellige perspektiver på inkluderende skoler, når Arkitektforeningen inviterer til Diversity Bubbles i forlængelse af det første princip fra The Copenhagen Lessons:

“Dignity and agency for all people is fundamental in architecture, there is no beauty in exclusion”, som blev til på UIA kongressen i år.

Denne eftermiddag bliver du klogere på, hvordan man sikrer, at arkitektur skaber rummelighed på skoler, for alle både nu og i fremtiden.

Til arrangementet kan du høre arkitekten Cora Valloire, der, som selvstændig, arbejder på at skabe mere inkluderende bygninger og byrum. Cora Valloire vil give indsigt i de væsentlige værktøjer til universelt design.

De stiftende partnerne i arkitektfirmaet MATTERS, Lotte Rønne og Marie-Louise Holst, har udforsket og designet rum i skoler til elever med særlige behov, blandt andet Heerup Skole. Hør om deres indsigter fra arbejdet med skolebyggerier og deres særlige designtilgang.

Det sidste oplæg kommer fra Eva Gjessing, arkitekt og ph.d.-studerende. Hun har forsket i de arkitektoniske programmer for nyere skolebygninger og læreres praksis i nybyggede skolebygninger. Hendes forskning viser, at det, der i byggeprogrammet sigter mod at skabe en inkluderende skole, kan ende med ekskluderende undervisningspraksisser. Eva Gjessing præsenterer sin forskning og vil udfordre vores opfattelse af inkluderende skolearkitektur.
Periode16 jan. 2024
Sted for afholdelseAkademisk Arkitektforening, Danmark
Grad af anerkendelseNational