Con and Eva Exhibition

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

Se relationer på Aarhus Universitet

Sara Dybris McQuaid - Arrangør

Laura McAtackney - Arrangør

Con og Eva – To irske kvindeforkæmpere

Plancheudstilling om søstrene Constance og Eva

Søstrene Constance og Eva Gore-Booth blev født ind i en virkelighed, der var kendetegnet af privilegier, komfort og sikkerhed – en verden, en livsstil og en opdragelse, som de begge endte med at gøre oprør mod. I kampen for kvinders ligestilling og stemmeret tilsluttede Constance sig den revolutionære nationalisme i Irland, mens Eva blev forfatter, kvindesagsforkæmper, pacifist og fagforeningskvinde i England.

Udstillingen præsenteres lige imellem 100-året for Påskeoprøret, hvor Constance var en af lederne i 1916, og 100 året for kvindernes stemmeret i Storbritannien, hvor Eva var en aktiv suffragette i 1918. De to søstres korrespondance til hinanden mellem Irland og storbritannien, giver et unikt indblik i dette afgørende tidspunkt i historien, som ikke er set før. Udstillingen undersøger den rolle, teater, litteratur og kunst spiller i begge søstres liv og de forskellige politiske veje, som de valgte at følge.
27 okt. 2017

Udstilling

UdstillingCon and Eva Exhibition
AfholdelsesstedKvindemuseet i Danmark, Domkirkepladsen 5
LandDanmark
By8000 Aarhus C
Periode27/10/201701/12/2017
Internetadresse

ID: 131132640