Department of Management

Smag og behag! Produktfordele og prøvesmagning mindsker afvisning af genmodificerede fødevarer

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleCommunication

  • Department of Marketing and Statistics
  • MAPP - Centre for Research on Customer Relations in the Food Sector
Mange undersøgelser har efterhånden dokumenteret, at forbrugernes modstand mod genmodificerede fødevarer er meget stor, og at information ikke får forbrugerne til at lægge genmodificerede fødevarer i indkøbsvognen. Forbrugerne opfatter genmodificerede fødevarer som sundheds- og miljøskadelige. De kalder genmodificerede fødevarer 'Frankenstein foods', og de lader sig ikke overbevise, når eksperter og fødevareindustrien udtaler, at der ikke er forskel på genmodificerede fødevarer og de fødevarer, som forbrugerne er vant til. Jo bedre forbrugerne føler sig informerede om genteknologi, jo mere negative er de over for genmodificerede fødevarer.
Original languageDanish
JournalFood Market Norden
Volume7
Issue1
Pages (from-to)2-3
ISSN1395-6957
Publication statusPublished - 2001

    Research areas

  • HHÅ forskning, MAPP, Genmodificerede fødevarer, Genmodifikation, Functional foods, Funktionelle fødevarer

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 32308922