Department of Economics and Business Economics

Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

Research output: Working paperResearch

Standard

Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). / Raaballe, Johannes.

Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017.

Research output: Working paperResearch

Harvard

APA

Raaballe, J. (2017). Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Management Working Papers, No. 2017-05

CBE

Raaballe J. 2017. Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet.

MLA

Raaballe, Johannes Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. (Management Working Papers; Journal number 2017-05). 2017., 20 p.

Vancouver

Raaballe J. Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. 2017 Oct 26.

Author

Raaballe, Johannes. / Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017. (Management Working Papers; No. 2017-05).

Bibtex

@techreport{bc3179ef9e8f4098a8d30d0a8d1aa927,
title = "Forslag til en aktion{\ae}rforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)",
abstract = "M{\o}ller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en b{\o}rsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsv{\ae}rdien af aktierne, og at dette indeb{\ae}rer, at Nykredits realkreditl{\aa}ntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke f{\aa}r noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i M{\o}ller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund pr{\ae}senteres og diskuteres i n{\ae}rv{\ae}rende artikel en alternativ model – en aktion{\ae}rforeningsmodel – til l{\o}sning af Nykredits kapitaludfordring. N{\ae}rv{\ae}rende artikel er t{\ae}nkt som et debatopl{\ae}g og rejser sp{\o}rgsm{\aa}let, om man helt skal kaste en flere hundrede {\aa}r gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditl{\aa}ntagerne godt, p{\aa} m{\o}ddingen.",
author = "Johannes Raaballe",
year = "2017",
month = "10",
day = "26",
language = "Dansk",
publisher = "Institut for {\O}konomi, Aarhus Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for {\O}konomi, Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

AU - Raaballe,Johannes

PY - 2017/10/26

Y1 - 2017/10/26

N2 - Møller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en børsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsværdien af aktierne, og at dette indebærer, at Nykredits realkreditlåntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke får noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i Møller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund præsenteres og diskuteres i nærværende artikel en alternativ model – en aktionærforeningsmodel – til løsning af Nykredits kapitaludfordring. Nærværende artikel er tænkt som et debatoplæg og rejser spørgsmålet, om man helt skal kaste en flere hundrede år gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditlåntagerne godt, på møddingen.

AB - Møller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en børsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsværdien af aktierne, og at dette indebærer, at Nykredits realkreditlåntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke får noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i Møller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund præsenteres og diskuteres i nærværende artikel en alternativ model – en aktionærforeningsmodel – til løsning af Nykredits kapitaludfordring. Nærværende artikel er tænkt som et debatoplæg og rejser spørgsmålet, om man helt skal kaste en flere hundrede år gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditlåntagerne godt, på møddingen.

M3 - Working paper

BT - Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

PB - Institut for Økonomi, Aarhus Universitet

CY - Aarhus

ER -