Department of Economics and Business Economics

Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

Research output: ResearchWorking paper

Standard

Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). / Raaballe, Johannes.

Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017.

Research output: ResearchWorking paper

Harvard

APA

Raaballe, J. (2017). Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Management Working Papers, No. 2017-05

CBE

Raaballe J. 2017. Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet.

MLA

Raaballe, Johannes Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. (Management Working Papers; Journal number 2017-05). 2017., 20 p.

Vancouver

Raaballe J. Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. 2017 Oct 26.

Author

Raaballe, Johannes. / Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit). Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017. (Management Working Papers; No. 2017-05).

Bibtex

@techreport{bc3179ef9e8f4098a8d30d0a8d1aa927,
title = "Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)",
abstract = "Møller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en børsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsværdien af aktierne, og at dette indebærer, at Nykredits realkreditlåntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke får noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i Møller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund præsenteres og diskuteres i nærværende artikel en alternativ model – en aktionærforeningsmodel – til løsning af Nykredits kapitaludfordring. Nærværende artikel er tænkt som et debatoplæg og rejser spørgsmålet, om man helt skal kaste en flere hundrede år gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditlåntagerne godt, på møddingen.",
author = "Johannes Raaballe",
year = "2017",
month = "10",
publisher = "Institut for Økonomi, Aarhus Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for Økonomi, Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

AU - Raaballe,Johannes

PY - 2017/10/26

Y1 - 2017/10/26

N2 - Møller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en børsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsværdien af aktierne, og at dette indebærer, at Nykredits realkreditlåntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke får noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i Møller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund præsenteres og diskuteres i nærværende artikel en alternativ model – en aktionærforeningsmodel – til løsning af Nykredits kapitaludfordring. Nærværende artikel er tænkt som et debatoplæg og rejser spørgsmålet, om man helt skal kaste en flere hundrede år gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditlåntagerne godt, på møddingen.

AB - Møller og Nielsen (2016) argumenterer for, at Nykredit Holding efter en børsnotering er ”tvunget” til at maksimere markedsværdien af aktierne, og at dette indebærer, at Nykredits realkreditlåntagere og Forenet Kredit (Foreningen Nykredit) ikke får noget ud af ”kundekronemodellen”. Jeg er enig i Møller og Nielsens konklusioner. Med dette som baggrund præsenteres og diskuteres i nærværende artikel en alternativ model – en aktionærforeningsmodel – til løsning af Nykredits kapitaludfordring. Nærværende artikel er tænkt som et debatoplæg og rejser spørgsmålet, om man helt skal kaste en flere hundrede år gammel realkreditmodel, der har tjent realkreditlåntagerne godt, på møddingen.

M3 - Working paper

BT - Forslag til en aktionærforeningsmodel for Forenet Kredit (Foreningen Nykredit)

PB - Institut for Økonomi, Aarhus Universitet

ER -