Department of Economics and Business Economics

Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel

Research output: Working paperResearch

Standard

Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. / Grosen, Anders; Raaballe, Johannes.

Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017.

Research output: Working paperResearch

Harvard

Grosen, A & Raaballe, J 2017 'Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel' Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, Aarhus.

APA

Grosen, A., & Raaballe, J. (2017). Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Management Working Papers, No. 2017-07

CBE

Grosen A, Raaballe J. 2017. Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet.

MLA

Grosen, Anders and Johannes Raaballe Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. (Management Working Papers; Journal number 2017-07). 2017., 13 p.

Vancouver

Grosen A, Raaballe J. Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. Aarhus: Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. 2017 Nov 16.

Author

Grosen, Anders ; Raaballe, Johannes. / Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel. Aarhus : Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, 2017. (Management Working Papers; No. 2017-07).

Bibtex

@techreport{45120c70ee234190a4b4a2408f43c96c,
title = "Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel",
abstract = "Nykredits pensionskassemodel kan nedbringe realkreditl{\aa}ntagernes bidragssatser til 0,5{\%} p.a. og samtidig l{\o}se Nykredits kapitaludfordringer. For det andet kan pensionskasse-modellen give pensionskasserne et {\aa}rligt afkast p{\aa} knapt 6,5{\%}, hvilket vi finder er et godt og fair afkast set i forhold til risiko.Alt er imidlertid ikke rosenr{\o}dt. Der er en v{\ae}sentlig interessekonflikt mellem realkreditl{\aa}ntagerne og pensionskasserne. Om denne interessekonflikt kan l{\o}ses er uvist. Det havde i henseende hertil v{\ae}ret bedre, hvis realkreditl{\aa}ntagerne selv havde stillet med pengene. Men de er ikke blevet spurgt, og m{\aa}ske kunne eller ville de ikke selv stille med pengene.",
author = "Anders Grosen and Johannes Raaballe",
year = "2017",
month = "11",
day = "16",
language = "Dansk",
publisher = "Institut for {\O}konomi, Aarhus Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for {\O}konomi, Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel

AU - Grosen,Anders

AU - Raaballe,Johannes

PY - 2017/11/16

Y1 - 2017/11/16

N2 - Nykredits pensionskassemodel kan nedbringe realkreditlåntagernes bidragssatser til 0,5% p.a. og samtidig løse Nykredits kapitaludfordringer. For det andet kan pensionskasse-modellen give pensionskasserne et årligt afkast på knapt 6,5%, hvilket vi finder er et godt og fair afkast set i forhold til risiko.Alt er imidlertid ikke rosenrødt. Der er en væsentlig interessekonflikt mellem realkreditlåntagerne og pensionskasserne. Om denne interessekonflikt kan løses er uvist. Det havde i henseende hertil været bedre, hvis realkreditlåntagerne selv havde stillet med pengene. Men de er ikke blevet spurgt, og måske kunne eller ville de ikke selv stille med pengene.

AB - Nykredits pensionskassemodel kan nedbringe realkreditlåntagernes bidragssatser til 0,5% p.a. og samtidig løse Nykredits kapitaludfordringer. For det andet kan pensionskasse-modellen give pensionskasserne et årligt afkast på knapt 6,5%, hvilket vi finder er et godt og fair afkast set i forhold til risiko.Alt er imidlertid ikke rosenrødt. Der er en væsentlig interessekonflikt mellem realkreditlåntagerne og pensionskasserne. Om denne interessekonflikt kan løses er uvist. Det havde i henseende hertil været bedre, hvis realkreditlåntagerne selv havde stillet med pengene. Men de er ikke blevet spurgt, og måske kunne eller ville de ikke selv stille med pengene.

M3 - Working paper

BT - Analyse og vurdering af Nykredits pensionskassemodel

PB - Institut for Økonomi, Aarhus Universitet

CY - Aarhus

ER -