Ulla Kidmose

Lektor

Ulla Kidmose
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Lektor

 

Forskningsfaglige opgaver:

Mit forskningsområde er i sensorisk og sundhedsmæssig kvalitet af plantebaserede fødevarer i relation til råvarekvalitet, opbevaring og forarbejdning. Sensorisk analyse omfatter både forbrugerpræferencer og sensorisk kvalitet ved brug af et trænet sensorisk panel. Sundhedsmæssig kvalitet omfatter stoffer som feks glucosinolater, karotenoider, fenoliske forbindelser og polyacetylener, som både er relateret til den sensoriske kvalitet og den sundhedsmæssige effekt.

 

Nuværende forskningsprojekter:

Projektkoordinator for “Maximising the taste and health value of plant food products - impact on vegetable consumption, consumer preferences and human health factors (MaxVeg)”

Projektdeltager i ”Rodfrugters smag og gastronomiske egnethed - roden til fornyelse i det danske køkken GourmetRoots)”

WP leder i “Roots and compost - organic crop production under reduced nutrient availability (RoCo)”

WP leder i ”Et gran salt”

Deltager i “Healthy and tasty milk from cows feed with grass”

Deltager i ”REPROLAC – Forlænget laktation i mejeriproduktion fremmer klima, dyrevelfærd og produktivitet

 

Other tasks:

- Vejleder for PhD studerende

- Mange censor aktiviteter (Bachelor og kandidater)

- Underviser og kursusansvarlig for to bachelorkurser

- Temakoordinator for fødevarer I forbindelse med myndighedsberedskab ved AU

- Medlem af international og nationale bedømmelsesudvalg til bedømmelse af forskningsprogrammer, ansøgninger, stillinger og tildelte grader

- Reviewer for internationale tidsskrifter

 

Uddannelse:

1989    Cand. Brom. fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

2004  Ph.D. in human ernæring/fødevareteknologi fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole I effect af lagring, forarbejdning og tilberedning på karotenoider i grønsager.

Ansat siden 1990

ID: 31863634