Skaber nye livssituationer en ændring i måltidsvaner og et anderledes behov for information om sund kost

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

Dokumenter

Links

Et kvalitativt studie af madvaner, madrelateret funktionsevne og livskvalitet, når borgere 60+ forlader arbejdsmarkedet og/eller mister en samlever.

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download.
Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

Denne rapport undersøger ændringer i madvaner, madrelateret funktionsevne og livskvalitet for borgere 60+, der mister en samlever eller forlader arbejdsmarkedet. På baggrund af surveydata undersøges forskellen mellem enlige og samlevende i forhold til alternative løsninger til madlavning, madrelaterede gøremål og vigtigheden af selvhjulpenhed. På baggrund af kvalitative interviews undersøges, hvordan de ændrede livssituationer har betydning for mad, måltider og madrelateret livskvalitet, behovet for og ønsker til information om kost og sundhed.
Resultaterne viser at enlige finder det vigtigere selv at kunne lave mad, mens samboende bedre klarer dagens gøremål. Der er en positiv sammenhæng mellem oplevet vigtighed og evner til at mestre dagens gøremål. Der sker flere ændringer når man mister sin samlever, end når man forlader arbejdsmarkedet. Overskuddet til at lave mad reduceres og de nemme løsninger vælges, og der opstår ofte et behov for støtte. Borgere 60+ føler, at de har et højt vidensniveau om sund kost, men kun få er bekendte med, at kostrådene ændrer sig med alderen. Denne viden kan bruges til udarbejde materiale målrettet borgere 60+.
OriginalsprogDansk
Vol/bind108
Antal sider88
ISBN (Trykt)978-87-93643-07-9
ISBN (Elektronisk)978-87-93643-08-6
StatusUdgivet - nov. 2017

Bibliografisk note

Journal nr. 2017-760-000244

    Forskningsområder

  • T0-2017

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 118691060