Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Forbruget af fødevarer og drikkevarer er ansvarlig for 20-30 procent af den samlede miljøbelastning fra det totale private og offentlige forbrug i EU. Det er derfor vigtigt, at fødevarerne udnyttes optimalt. Hvis maden ikke bliver spist og smides ud, belastes miljøet til ingen nytte.
Derfor har en række lande stigende fokus på at undgå madspild, dels for at mindske mængden af affald, men samtidig fordi man også mindsker miljøbelastningen fra fødevareproduktionen. Madspild optræder i hele produktkæden fra jord til bord. Der er mange led i kæden: fra produktion, fremstilling, distribution, tilberedning, til servering af mad. Dette notat fokuserer på madspild i den del af fødevarekæden, der går fra primærproduktion til og med detailled og storkøkkener. Endvidere er der foretaget en vurdering af madspildets betydning for klimaaftrykket.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus Universitet
ForlagDCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug
Vol/bind17
Antal sider42
ISBN (Trykt)978-87-92869-29-6
Rekvirerende organFødevareministeriet
StatusUdgivet - feb. 2013
SerietitelDCA rapport
Nummer17
ISSN2245-1684

    Forskningsområder

  • T0-2013

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 53222437