Kvalitetsindeks 2014 - et instrument til kortlægning af fødevare-forbrugerens kvalitetsopfattelse

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

OriginalsprogDansk
ForlagDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug,
Vol/bind056
Antal sider73
ISBN (Trykt)978-87-93176-59-1
StatusUdgivet - mar. 2015
SerietitelDCA Rapport
Nummer056
ISSN2245-1684

Bibliografisk note

Med afsæt i et ønske om at nutidens og fremtidens generationer af forbrugere, får større viden om, og fokus på
fødevarekvalitet, har Fødevareministeriet bedt MAPP Centret ved Aarhus Universitet, om at udvikle et Kvalitetsindeks, der kan bruges til at måle fødevareforbrugernes opfattelse af kvalitet og tilfredshed, med det de spiser. Hensigten er, at instrumentet også skal kunne benyttes i senere målinger, og således danne grundlag for en vurdering af hvorvidt og hvordan forbrugernes opfattelser af kvalitet, ændrer sig over tid. Da begrebet fødevarekvalitet har mange facetter, er der i nærværende rapport anvendt et bredt udsnit af samfundsvidenskabelige metoder til at indkredse det. Baseret på omfattende ”desk-research”, fem interviews vedrørende initiativer til kvalitetsfremme samt scannerdata fra en stor dansk detailkæde, er der designet en web-baseret spørgeskemaundersøgelse, med et repræsentativt udsnit af danske forbrugere. Resultaterne af denne undersøgelse danner ”Kvalitetsindeks 2014”.

    Forskningsområder

  • T0-2015

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 125736807