Kardiovaskulære komplikationer under graviditet: hvordan påvirker type­-1 diabetes lokal vasoreaktivitet i moderkagen?

Projekt

Se relationer på Aarhus Universitet
Formål:
Forsøgene har til formål at undersøge reguleringen af blodgennemstrømningen i moderkagen fra komplicerede graviditeter (bl.a. type-1 sukkersyge) og de faktorer der har indflydelses på denne.

Baggrund:
I moderkagen sker udvekslingen af næringsstoffer fra moder til barn og omvendt affaldsstoffer fra barn til moder. Reguleringen af blodgennemstrømningen i moderkagen er derfor interessant og relevant at undersøge, da denne har stor betydning for fosterets velbefindende.

Ved svangerskab kompliceret af type-1 sukkersyge er der øget risiko for en række alvorlige komplikationer for både mor og barn. Der udvikles eksempelvis ca. 4 gange oftere end normalt svangerskabsforgiftning og nedsat funktion af moderkagen. Konsekvensen af sygdomstilstande i moderkagen er, at transporten af ilt og næringsstoffer til fosteret kompromitteres, og kan føre til væksthæmning hos fosteret, eller ultimativt for tidlig afslutning af svangerskabet.

Perspektiver:
Ved at øge forståelsen af type-1 sukkersyges i graviditet og sygdommens påvirkning af moderkagen kan vi opnå en bedre sygdomsforståelse, som kan føre til et bedre grundlag for ideer til fremtidige forskning og ultimativt inspirere til bedre behandlingsmuligheder.
StatusIgangværende
Periode01/02/201501/02/2016

ID: 84558255