Jette Feveile Young

Lektor, Forskergruppeleder

Jette F Young
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Forskningsområder:

• Kødforskning i relation slagtning og kvalitet. Specielt fokus på betydningen af stress inden slagtning, karakterisering og konsekvenser af vævsforandringer for fødevarekvaliteten (f.eks. træbryst i kyllinger). Forskningen er både på den hele fødevare, vævs, celle og molekylært niveau.
• Identifikation og fysiologiske respons af sundhedsfremmende stoffer i fødevarer (f.eks. vegetabilier, mælk, kød, olie) fra det cellulær niveau til den hele organisme (dyr og mennesker - i samarbejdsprojekter). Dette inkluderer forskning på molekylært niveau af cellebaserede modeller af cellelinjer og primære celler isoleret fra forsøgsdyr (f.eks. fordøjelighed, biotilgængelighed, oxidativt stress respons, glucose optag og metabolisme).


Tillidsposter:

• Styregruppemedlem i ”Future Food Innovation” (FFI)
• Formand for “Muscle Based Food Network”

Uddannelse:

Cand. Brom. og Ph.d. (Photo-biologi)

Samarbejdspartnere:

• ISI Food Protection
• TI-DMRI
• Københavns Universitet
• Danpo Scandi standard
• DuPont

ID: 1804