Helle Huus Bjerge

Videnskabelig assistent

Helle Huus Bjerge

Profil

Helle Huus Bjerge arbejder med forskellige opgaver indenfor feltet ”Sensorik og Forbrugervidenskab”. Herunder er tre nuværende opgaver kort beskrevet:

• Myndighedsberedskabsopgave omhandlende en afdækning af madens kvalitet, betydningen af måltidets rammer samt madrelateret funktionsevne og livskvalitet blandt ældre i eget hjem.
• Myndighedsberedskabsopgave omkring effekten af måltidets rammer for sunde spisevaner hos skolebørn.
• Bittersund projekt – sensorisk karakterisering af forskellige bitre grøntsager og implementering af disse hos forbrugerne.

 

Helle Huus Bjerge har desuden været involveret i nedenstående projekter:

• Myndighedsberedskabsopgave omkring effekten af visiteret ernæring, mad og måltider til ældre i eget hjem på livskvalitet, herunder spiseglæde og funktionsevne.
• Beenet-projekt omkring sensoriske tiltag, som kunne gavne dansk bi- og honningproduktion.
• WasteTaste-projekt omhandlende anvendelsesmuligheder og metoder til at udnytte 2. sorteringsgrønt og –frugt i industrien.


Helle færdiggjorde sin kandidat i ”Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi” i august 2015, hvor specialet blev udført indenfor sensorik og forbrugervidenskab i Årslev, Aarhus Universitet (AU). Titlen på specialet var ”Smagsinteraktioner set i relation til bitterhed i knoldselleri-salater (Apium graveolens L. var. Rapaceum) – undersøgt via deskriptiv analyse og forbrugerundersøgelse”. Forinden havde Helle læst en bachelor i ”Jordbrug, Fødevarer og Miljø” ligeledes på AU. Bacheloropgaven blev udført i samarbejde med henholdsvis Foulum og Årslev, og titlen var ”Ernæringsmæssig og sensorisk karakterisering af økologisk hampeproteinpulver set i relation til andre vegetabilske proteinpulvere”.

Vis alle (9) »

ID: 53249176