Magnus Møller Ziegler

Ph.d.-studerende, Ph.d.-stipendiat

Magnus Møller Ziegler

Forskningsområder

Profil

Jeg arbejder bredt set med tysk filosofi i det 19. århundrede, og mere snævert er det især hhv. Karl Marx og receptionen af Hegel, som interesserer mig. Jeg er både interesseret i den politisk-institutionelle reception af Hegel (dvs. den preussiske stats forhold til hegelianismen) og den filosofihistoriske reception såvel internt i den hegelianske skole som uden for den. Mere specifikt handler mit PhD-projekt om forholdet mellem venstrehegelianismen og Karl Marx' Das Kapital, og jeg vil forsøge at argumentere for, at Marx ikke brød med venstrehegelianismen i midten af 1840'erne, men at hans skift til politisk økonomi tværtimod var det mest venstrehegelianske træk ved ham.

Min vejleder er Andreas Beck Holm, og mine bivejledere er Anders Moe Rasmussen og Michael Kuur Sørensen.

Forskningssværpunkter

G. W. F. Hegel, hegelianisme og samtidig Hegel-recption generelt; tysk idealisme; Karl Marx; Friedrich Engels; marxismens idé- og udviklingshistorie ca. 1850-1970.

Andre interesseområder

Videnskabsfilosofi og -teori, især samfundsvidenskabernes; historiefilosofi og filosofihistorie; tysk filosofi i det 19. århundrede generelt; Frankfurterskolen (hovedsageligt 1. generation) og kritisk teori; antik filosofi, især Aristotels; "klassisk" politisk filosofi (fra Platon til Marx); institutionaliseringen af tankesystemer; digital humanities og text-as-data metoder i politisk filosofi og teori.

Andre aktiviteter
 • Medlem af redaktionen for tidsskriftet Slagmark og har senest redigeret nr. 77, "Marx" (juni 2018). Læs mere her.
 • Medlem af bestyrelsen i Selskab for Marxistiske Studier, en videnskabelig organisation der har til formål at fremme forskning i og om Marx og marxisme i Danmark, og som arrangerer den årlige konference Marx Nu! Læs mere her.
 • Medlem af Dansk Filosofisk Selskab.

Vis alle (10) »

 • ECPR General Conference 2017

  Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

 • Marx Nu! 2017

  Aktivitet: Deltagelse i eller organisering af en begivenhedDeltagelse i eller organisering af konference

 • Slagmark (Tidsskrift)

  Aktivitet: Peer-review og redaktionelt arbejdeRedaktør af tidsskriftForskning

Vis alle (5) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 108495679