Anne Sjørup Bertelsen

Ph.d.-stipendiat, Ph.d.-studerende

Anne Sjørup Bertelsen

Profil

Titel: Sensoriske faktorers påvirkning af sødmeopfattelsen i drikkevarer: sammenhængen mellem inter og intrakulturelle forskelle.

Hovedvejleder: Ulla Kidmose, Lektor

Medvejleder: Line Mielby, Post Doc og Derek V. Byrne, Professor og Forskergruppeleder

Projektperiode: 01-05-2017 til 30-04-2020

Kandidatuddannelse: MSc i Molekylær Ernæring og Fødevarekvalitet, Aarhus Universitet

 

Baggrund for projektet:

Mit PhD-projekt er relateret til et projekt, der hedder InnoSweet. PhD-projektet vil fokusere på intra-produkt samt krydskulturelle forskelle og deres effekt på sødmeopfattelse. Kongruens mellem stimuli fra forskellige modaliteter (som f.eks. imellem farve og smag eller flavor og smag) er kulturafhængig, og det er derfor relevant at undersøge disse effekter, hvis man med succes vil introducere nye føde- og drikkevarer i forskellige kulturer.

 

Mål:

Det primære mål med PhD-projektet er at undersøge effekten af:

  • Smags-smags interaktioner på sødmeopfattelse,
  • Cross-modal interaktioner på sødmeopfattelse og
  • Krydskulturelle forskelle og effekter på sødmeopfattelse i særdeleshed mellem vestlige og østlige kulturer.

 

Forskningen i hovedtræk:

PhD-projektet vil undersøge intra-produktfaktorer så som smags-smags, flavor-smags, farve-smags og tekstur-smags interaktioners betydning for sødmeopfattelse. Dette vil blive gjort i forskelligt designede drikkevarer for at identificere potentielle sensoriske faktorer til at bibeholde sødme i drikkevarer i forskellige forbrugermarkeder.

 

Industrielle samarbejdspartnere i InnoSweet:

Carlsberg

DuPont Nutrition Biosciences Aps

Rynkeby Foods A/S 

ID: 112600721