Margrethe Therkildsen

Lektor

Margrethe Therkildsen

Profil

Arbejdsområde

  • Muskelvækst og -udvikling og sammenhængen mellem in vivo protein-omsætning og udvikling af mørhed post mortem.
  • Udvikling af produktionsstrategier for kvæg og svin der forbedrer spisekvaliteten af kødet, bl.a. med fokus på den kompensatoriske vækst-strategi
  • Identifikation af biokemiske forandringer i kød post mortem
  • Identifikation af markører for spisekvalitet
  • Optimal håndtering af slagtekroppen på slagteriet for at forbedre spisekvaliteten
  • Udvikling af koncepter for oksekødsprodukter, der bygger på historie, differentiering og høj kvalitet af fersk og forabejdede produkter.

Uddannelse

  • Cand. agro 1994
  • Ph.d i Biokemi 1999

Samarbejdspartnere

  • Videncenter for fødevareudvikling (VIFU)
  • Slagteriernes forskningsinstitut
  • KU LIFE
  • INRA, France

Ansat siden 1999.

 

Tillidsrepræsentant for alle AC'ere og IDA-medlemmer ved Institut for Fødevarer i Foulum og Årslev.

Vis alle (136) »

  • Meat Science (Tidsskrift)

    Aktivitet: Peer-review og redaktionelt arbejdePeer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripterForskning

  • Slutfedning af kødkvægstyrekalve

    Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

  • EggMeat 2017

    Aktivitet: Deltagelse i eller organisering af en begivenhedDeltagelse i eller organisering af konference

Vis alle (89) »

ID: 1456