Institut for Statskundskab

Jonas Gejl Pedersen

Cand.Soc, Samfundsfag og Historie, Ph.d.-studerende

Jonas Gejl Pedersen

Forskningsområder

Profil

Jeg er specialiseret i studiet af russisk udenrigspolitik. Pt. færdiggøre jeg min ph.d.-afhandling The Russian Quest for Ontological Security, der undersøger Kosovo- og Ukrainekrisens rolle for rekonstruktionen af Ruslands postsovjetiske nationale identitet. Jeg forventer at indlevere afhandlingen inden udgangen af november 2018. 

Forskning: Min forskning fokuserer på den dynamiske sammenhæng mellem national identitet og udenrigspolitik i Rusland efter den kolde krig. Især hvordan udenrigspolitiske kriser bruges af russiske eliter til, at rekonstruere national identitet og efterfølgende ændre udenrigspolitikken. Jeg fokuserer særligt på, hvordan Ruslands udenrigspolitiske beslutningstagers forståelser af 'moderne krig' og 'disinformation' har ændret sig efter henholdsvis Kosovo- og Ukrainekrisen.

Presse & foredrag: Kontakt mig gerne, hvis du er interesseret i interview eller foredrag om russisk udenrigspolitik efter 1991. For danske gymnasier henviser jeg til foredraget "Tre forklaringer på Ruslands udenrigspolitik", som er særligt tilpasset gymnasieelver (For mere information se: Gymnasieforedrag). Foredrag og interviews kan afvikles på dansk og engelsk.    

Opdateret Curriculum vitae

Vis alle (5) »

Vis alle (31) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 84287121