Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Helle Strandgaard Jensen

Lektor

Helle Strandgaard Jensen

Profil

I min forskning fokuserer jeg primært på barndoms- og mediehistorie efter 1945 i Skandinavien, Vesteuropa og USA. Jeg kombinerer historiske metoder med teoretiske tilgange fra barndoms-, medie- og kulturstudier. Mit nuværende forskningsprojekt, der er finansieret af Det Frie Forskningsråd og EU Kommissionens Marie Curie midler, drejer sig om børne-tv-programmet Sesame Street og hvordan det blev både modtaget og afvist i USA, Storbritannien, Italien, Skandinavien og Tyskland. Jeg udforsker de nationale broadcasteres rolle i udbredelsesprocessen og viser derigennem, hvordan normer, værdier og ambivalente følelser angående amerikansk kultur, særligt i forhold til børn, blev forhandlet i 1970’ernes Europa.

Jeg arbejder også med digital historie, særligt med digitale arkiver og hvordan forskellige digitaliseringsprocesser får indflydelse på historieskrivning og erindring.

Jeg er en del af forskningsprojektet ”The Children’s 68”, der handler om ungdomsoprørets betydning for europæisk børnekultur, hvor forskere fra hele Europa sammen afdækker ligheder og forskelle i '68's betydning for pædagogik, børnekultur og børns liv.

Siden 2015 har jeg været med-leder af arbejdsgruppen ‘Digtital literacy in homes and communities’ i den EU-financierede COST-action DigiLitEY.  

Vis alle (33) »

Vis alle (25) »

Vis alle (3) »

ID: 101162450