Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Danni Peng Li

Ph.d.-studerende

Danni Peng Li

Profil

PhD projekt: SOUNDS HEALTHY – Effekten af auditive stimuli på multisensoriske og kognitive drivkræfter af sunde madvalg i tværkulturelle kontekster: en kombineret neurologisk, fysiologisk og psykologisk tilgang.

Universitet: Aarhus Universitet  

Afdeling: Institut for Fødevarer, Fødevarekvalitet, perception og samfund

Hovedvejleder: Derek V. Byrne, Professor, Forskningsgruppeleder

Projektvejleder: Qian Janice Wang, Adjunkt

Project term: 01.01.2019 – 31.12.2021

Kandidatuddannelse:

MSc in Neuroscience and Neuroimaging – Aarhus Universitet

MSc in Neurobiology/Biophysics – University of Chinese Academy of Sciences

 

BAGGRUND

En stigende mængde af videnskabelig evidens viser at folks spise- og købeadfærd, hvad de spiser og hvor meget de nyder oplevelsen, er påvirket af multisensoriske faktorer. Mens effekten af vores sanser, herunder syn og duft på madperception er velstuderet, er lyd underrepræsenteret i dette forskningsområde. Imidlertid er auditive stimuli så som baggrundsmusik en relativ billig og nem måde at promovere sundere madvalg på blandt forbrugere ved at påvirke deres underbevidste processer (f.eks. visuel opmærksomhed) samt mere bevidste beslutningstagningsprocesser. Disse sensoriske ”nudges” har muligvis en bestemt virkning på vestlige forbrugere, men er måske anderledes i andre kulture som i Kina.

 

FORMÅL

Formålet med dette PhD projekt er at studere, hvordan lyd kan influere forbrugers beslutningstagningsprocesser og adfærd omkring sunde spisevaner på tværs af kulturer. Projektet vil også belyse, hvordan kognitive drivkræfter, herunder viden, tro og forventninger påvirker forbrugernes madvalg og hedoniske oplevelser, determineret af ”wanting” og ”liking”. Ved at udforske disse faktorer, kan vi hjælpe fødevareindustrien med at designe, optimere og promovere sundere produkter, som på det pågældende tidspunkt er de mest attraktive for forbrugerne i forskellige markedssegmenter.

 

FORSKNINGEN I HOVEDTRÆK

Projektet vil inkludere laboratoriestudier, der involverer biometriske målinger (eye-tracking) og hjernescanninger (fMRI) samt økologisk-valide forbrugerstudier. Forskningen vil blive gennemført i både Danmark og Kina med hhv. danske og kinesiske forbrugere.

 

SAMMARBEJDSPARTNERE

  • Sino-Danish Center of Education and Research
  • University of Chinese Academy of Sciences

ID: 132443367