Marie Andreasen

Ekstern lektor

Marie Andreasen
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Titlen på mit Ph.D.-projekt er:

Seeds of Understanding, Paths of Reconciliation: Remembering the ‘years of lead’ in Italy.  

Fra sidst i 60erne til midt i 80erne oplevede Italien en bølge af politisk inspireret vold, som kom fra både højre og venstre side af det politiske spektrum. Hundredvis af mennesker blev dræbt eller såret i denne årrække, og eftersom der ikke har været noget reelt forsøg på en national bearbejdning eller, i det mindste, at påbegynde en forsoningsproces, står denne periode stadig som et åbent sår i nyere italiensk historie.

Den første del af mit projekt vil undersøge et forsøg (tv-programmet ”La Notte della Repubblica”) på at fremme en fælles forståelse og forsoning i det italienske samfund. Havde showet succes med at sprede kim til forståelse? Kan der spores nogen genkendelige forsoningsmønstre i de selvbiografiske erindringer, som kan generaliseres? 

I projektets anden del vil jeg udføre interviews med nogle af deltagerne i "La Notte della Repubblica" samt andre hovedpersoner fra 'the years of lead' for at undersøge en eventuel udvikling i de selvbiografiske erindringer og derved tilføre et kronologisk aspekt. Ofrenes og de pårørendes synspunkt vil også blive behandlet.

Vis alle (3) »

Vis alle (10) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 18766688