DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Helle Merete Nordentoft

Lektor

Helle Merete Nordentoft
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

Profil

I min forskning er jeg særligt optaget af, hvordan kollektive vejlednings- og forskningsmetoder kan kombineres i udviklingen faglige og sociale fællesskaber og læring, som kan styrke både studerende og professionelle i deres møde med og samarbejde om at håndtere reformer i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Oprindeligt er jeg uddannet sygeplejerske og har skrevet om og beskæftiget mig en del med det sundhedsfaglige og socialpædagogiske felt. Gennem de senere år har jeg i stigende grad fokuseret på, hvordan vejledningen på professionshøjskoler og universitet kan udvikles med fokus på, hvordan den forskellighed og tværfaglighed, som ofte er i spil, kan fungere som en drivkraft i læreprocessen. Spørgsmålet er, hvordan dialogen mellem forskellige studerende og professionelle i kollektive og kollegiale vejledningssammenhænge kan bidrage til at kvalificere deres kritisk refleksive blik og dermed styrke deres læreproces?

Jeg arbejder hovedsagelige med deltagerorienterede og kreative metoder i min forskning – herunder hvordan disse kan bruges ikke kun som forsknings- men også som pædagogiske metoder i udviklingen af vejledning i professions- og uddannelseskontekster. Det drejer sig fx om online former for kommunikation/feedback og vejledning, video- og rollespil. Spørgsmålet er, hvordan disse metoder kan udvikle deltagernes sensitivitet i forhold til følelser og multimodale elementer i vejledningen så som fx rum, krop, arkitektur og toneleje/stemmeføring?

Derudover koordinerer, underviser og vejleder jeg studerende på vores Masteruddannelse i Vejledning http://edu.au.dk/uddannelse/masteruddannelser/oversigtoveruddannelser/masterivejledning/ på Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab http://kandidat.au.dk/uddannelsesvidenskab/og er medlem af Forskningsenheden i Vejledning http://edu.au.dk/forskning/forskningsenheder/vejledning/

Vis alle (67) »

Vis alle (16) »

Vis alle (89) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 32134391