Meninger om mad og måltider blandt ældre i eget hjem: En kvantitativ undersøgelse af ældres måltider, sociale rammer, funktionsevne og livskvalitet

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

Standard

Meninger om mad og måltider blandt ældre i eget hjem : En kvantitativ undersøgelse af ældres måltider, sociale rammer, funktionsevne og livskvalitet. / Bjerge, Helle Huus; Hansen, Gitte Lundberg; Andersen, Barbara Vad; Kidmose, Ulla; Grønhøj, Alice; Grunert, Klaus G; Byrne, Derek V.

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2017. 117 s. (DCA rapport).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@book{11f45c32c7fc4b83a5e0b9a8f65da592,
title = "Meninger om mad og m{\aa}ltider blandt {\ae}ldre i eget hjem: En kvantitativ unders{\o}gelse af {\ae}ldres m{\aa}ltider, sociale rammer, funktionsevne og livskvalitet",
abstract = "Manglende viden om madens kvalitet, m{\aa}ltidets rammer, funktionsevne og livskvalitet blandt {\ae}ldre i eget hjem danner baggrund for denne afd{\ae}kning. I rapporten unders{\o}ges {\ae}ldres selvvurderede ern{\ae}ringsstatus og madrelateret funktionsevne, samtidig med at de {\ae}ldres tilfredshed med madens kvalitet, {\o}nsker til madservice, meninger om m{\aa}ltidets rammer og madrelateret livskvalitet unders{\o}ges. 1041 sp{\o}rgeskemaer besvaret af {\ae}ldre 65+ {\aa}r bosiddende i eget hjem i 6 danske kommuner ligger til grund for unders{\o}gelsens resultater. Resultaterne viste stor tilfredshed med madens kvalitet og god funktionsevne i forhold til bordd{\ae}kning, anretning, opvarmning og indtagelse af m{\aa}ltidet. En stor andel af alle {\ae}ldre fandt socialt selskab med familie og venner under m{\aa}ltidet attraktivt, og mange enlige {\ae}ldre fandt det attraktivt at spise alene. F{\aa} {\ae}ldre deltog i madf{\ae}llesskaber, og for mange {\ae}ldre l{\o}d begrundelsen: f{\o}ler ikke behov for det. En relativ h{\o}j madrelateret livskvalitet for alle {\ae}ldre blev angivet. Denne viden kan bruges til udarbejdelse af nye studier eller anbefalinger indenfor {\ae}ldreomr{\aa}det.",
keywords = "mad, M{\aa}ltider, {\ae}ldre, sociale rammer, Funktionsevne, LIvskvalitet",
author = "Bjerge, {Helle Huus} and Hansen, {Gitte Lundberg} and Andersen, {Barbara Vad} and Ulla Kidmose and Alice Gr{\o}nh{\o}j and Grunert, {Klaus G} and Byrne, {Derek V.}",
year = "2017",
month = feb,
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93398-61-0",
volume = "090",
series = "DCA rapport",
publisher = "DCA - Nationalt Center for F{\o}devarer og Jordbrug,",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Meninger om mad og måltider blandt ældre i eget hjem

T2 - En kvantitativ undersøgelse af ældres måltider, sociale rammer, funktionsevne og livskvalitet

AU - Bjerge, Helle Huus

AU - Hansen, Gitte Lundberg

AU - Andersen, Barbara Vad

AU - Kidmose, Ulla

AU - Grønhøj, Alice

AU - Grunert, Klaus G

AU - Byrne, Derek V.

PY - 2017/2

Y1 - 2017/2

N2 - Manglende viden om madens kvalitet, måltidets rammer, funktionsevne og livskvalitet blandt ældre i eget hjem danner baggrund for denne afdækning. I rapporten undersøges ældres selvvurderede ernæringsstatus og madrelateret funktionsevne, samtidig med at de ældres tilfredshed med madens kvalitet, ønsker til madservice, meninger om måltidets rammer og madrelateret livskvalitet undersøges. 1041 spørgeskemaer besvaret af ældre 65+ år bosiddende i eget hjem i 6 danske kommuner ligger til grund for undersøgelsens resultater. Resultaterne viste stor tilfredshed med madens kvalitet og god funktionsevne i forhold til borddækning, anretning, opvarmning og indtagelse af måltidet. En stor andel af alle ældre fandt socialt selskab med familie og venner under måltidet attraktivt, og mange enlige ældre fandt det attraktivt at spise alene. Få ældre deltog i madfællesskaber, og for mange ældre lød begrundelsen: føler ikke behov for det. En relativ høj madrelateret livskvalitet for alle ældre blev angivet. Denne viden kan bruges til udarbejdelse af nye studier eller anbefalinger indenfor ældreområdet.

AB - Manglende viden om madens kvalitet, måltidets rammer, funktionsevne og livskvalitet blandt ældre i eget hjem danner baggrund for denne afdækning. I rapporten undersøges ældres selvvurderede ernæringsstatus og madrelateret funktionsevne, samtidig med at de ældres tilfredshed med madens kvalitet, ønsker til madservice, meninger om måltidets rammer og madrelateret livskvalitet undersøges. 1041 spørgeskemaer besvaret af ældre 65+ år bosiddende i eget hjem i 6 danske kommuner ligger til grund for undersøgelsens resultater. Resultaterne viste stor tilfredshed med madens kvalitet og god funktionsevne i forhold til borddækning, anretning, opvarmning og indtagelse af måltidet. En stor andel af alle ældre fandt socialt selskab med familie og venner under måltidet attraktivt, og mange enlige ældre fandt det attraktivt at spise alene. Få ældre deltog i madfællesskaber, og for mange ældre lød begrundelsen: føler ikke behov for det. En relativ høj madrelateret livskvalitet for alle ældre blev angivet. Denne viden kan bruges til udarbejdelse af nye studier eller anbefalinger indenfor ældreområdet.

KW - mad

KW - Måltider

KW - ældre

KW - sociale rammer

KW - Funktionsevne

KW - LIvskvalitet

M3 - Rapport

SN - 978-87-93398-61-0

VL - 090

T3 - DCA rapport

BT - Meninger om mad og måltider blandt ældre i eget hjem

PB - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug,

ER -