Anette Vandsø

ph.d., Postdoc

Anette Vandsø

Helt overordnet set handler min forskning om, hvordan vores omgang med materialer og teknologier både udtrykker og skaber kultur. Min forskning finder sted i krydsfeltet mellem medie-, æstetik- og kulturteorier.

Jeg har forsket i avantgardekunst, eksperiementerende musik, lydkunst, digital æstetik og kultur, erindringskultur.

Mit nuværende forskningsprojekt The Garden: Aesthetic Reconfigurations of Nature finder sted i samarbejde med ARoS Aarhus Kunstmuseum. Det undersøger, hvordan de måder vi formgiver naturen på i kunst, mad, havedesign og videnskab, udtrykker hvem 'vi' er - vores kulturelle verdenssyn og selvopfattelse.  Jeg beskæftiger mig med digital klimadata og miljøorienteret kunst og undersøger herunder, hvad det er for æstetiske repræsentationer, der skal til for at engagere befolkningen og politikerne i de aktuelle klimaproblemer. 

Man kan læse mere om min forskning kataloget til udstillingen The Garden, Man kan også høre mig i diverse paneldebatter og foredrag. Senest har jeg været deltager i multikunstneren Anohnis paneldebat Women's Bodies - Eco Collapse, Aarhus2017, Future Feminist, O'Space. 

Jeg er stifter af Det Nordiske Netværk for Forskning i Lydkunst, som jeg grundlagde i 2013 og initiativtager til den internationale konference Sound Art Matter (2016) (se videoer fra konferencen her), 2016.

 

I forbindelse med min forskning har jeg været på Humboldt Universitet, Berlin og på Université Laval, Quebec

Hør mig tale om lyd og lydkultur på Radio 24/7. Link her

 

 

 

Vis alle (36) »

Vis alle (55) »

ID: 1615