Jan Tønnesvang

Institutleder, Professor

Jan Tønnesvang
Se relationer på Aarhus Universitet

Forskningsområder

INTEGRATIV PSYKOLOGI. 

Den integrative psykologi skaber helhed i forståelsen af mennesket som psykologisk, biologisk, kulturelt og samfundsmæssigt væsen. Vi arbejder med afsæt i den integrative perspektivisme (kvadrantmodellen) som grundlag for at integrere viden om menneskelige livsprocesser i spændingsfelter mellem individer, grupper og sociale og kulturelle systemer. Vi har en særlig opmærksomhed på menneskelige grundbehov (for autonomi, relaterethed, mestring og mening), og hvorledes disse "iltes" og udvikles i vitaliserende miljøer og systemer, der støtter individer og gruppers dannelse af en kvalificeret selvbestemmende tilværelseskompetence (Tønnesvang, 2002).

Den integrative psykologi er interdisciplinær og metodepluralistisk i sin tilgang. Den omfatter teoretisk og empirisk grundforskning og retter sig anvendelsesorienteret med intervention mod en bred vifte af livsdomæner, fx indenfor pædagogik, undervisning og dannelse i forhold til børn og unges livsbaneskabelse, organisatorisk arbejde og ledelse samt integrativ livspraksis og integral bæredygtighedspsykologi.

Under Udvalgte Publikationer nedenfor finder du introduktioner til Kvadrantmodellen, Vitaliseringsmodellen og Kvalificeret Selvbestemmelse. Hvis du klikker på vedhæftnings-symbolet til højre for de tre Publikationer, dukker de op på skærmen.

Endvidere kan du finde en beskrivelse af Forskningsenheden for Integrativ Psykologi under Udvalgte Projekter.

Vis alle (138) »

Vis alle (248) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 140150

Her finder du Psykologisk Institut

Vis detaljeret kort

Kontaktoplysninger

Psykologisk Institut
Aarhus BSS
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 9
8000 Aarhus C

psykologi@psy.au.dk

CVR-nr: 31119103
P-nr: 1003402932
EAN-nr: 5798000419605
Stedkode: 5411

Er du studerende eller medarbejder?

Undervisning, eksamen, studievejledning, flytninger og meget andet.

For studerendeFaglige oplysninger, meddelelser, sociale aktiviteter, ferie og meget andet.

For medarbejdere

Akkrediteringer

Hvad er Aarhus BSS?

Aarhus BSS er en bred business school og et af fire fakulteter ved Aarhus Universitet.

Med ca. 14.000 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, knapt 225 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er Aarhus BSS en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.

Her finder du Aarhus BSS

Vis detaljeret kort