Anette Vandsø

ph.d., Postdoc

Anette Vandsø

Jeg har en ph.d. i Æstetik og Kultur (2010) og er med en Eliteforsk-bevilling fra 2012 del af statens 'Sapere Aude' Eliteforsk-program. 

OVERORDNET SET forsker jeg i sammenhængen mellem æstetik, kultur og medier. Jeg er grundlæggende interesseret i, hvordan vi som mennesker er tekniske væsner, og hvordan nye teknologier bidrager til nye forestillinger om, hvad det er for en verden, vi bebor. F.eks. hvordan nye teknologier giver rum for nye kulturelle erindringspraksisser. Hvordan big data indsamlet via remote sensning eller miljøorienteret kunst er i færd med at ændre vores naturforhold.Og hvordan lydteknologier former vores kultur. 

NUVÆRENDE FORSKNINGSPROJEKT, The Garden: Aesthetic Reconfigurations of Natureudføres i samarbejde med ARoS Aarhus kunstmuseumhvor jeg er del af deres triennaleteam. Her forsker jeg i hvordan de måder vi gennem tiderne har formgivet naturen i kunsten, naturvidenskaben og maden, også udtrykker vores verdenssyn, og især vores ide om hvad 'natur' er. Jeg ser også på hvordan kunsten og museerne kan være en 'game changer' ifht vores natursyn.

Jeg har publiceret en lang række artikler om disse emner bla. i bogen More Than Pretty Pictures (Routeledge) i MIT-press tidskriftet Leonardo etc. Se venligst min publikationsliste for mere info. 

Min forskning finder sted i regi af Det Nordiske Netværk for Forskning i Lydkunst, som jeg tog initiativ til i 2013, Center for Sound Studies (AU), forskningsprogrammet i Kunst og Teknologi samt Environmental Humanities (AU) og så er jeg løst tilknyttet forskningsgruppen AURA. Desuden har jeg været gæsteforsker på Humboldt Universitet, Berlin samt L'université Laval, Quebec. 

Offentlige foredrag_Senest som del af verdensstjernen Anohnis paneldebat Ecocollapse and Womens Bodies samt Aarhus Teater/FO’s nye teser for kunst og natur med Rasmus Ejrnæs og Adrian Hughes. Du kan høre mig tale om lyd og lydkultur på Radio 24/7 (Link her). 

For bøger og artikler, se venligst min publikationsliste. 

 

 

 

 

Vis alle (36) »

Vis alle (60) »

ID: 1615