Anette Vandsø

ph.d., Postdoc

Anette Vandsø

Overordnet set handler min forskning om, hvordan vores omgang med materialer og teknologier både udtrykker og skaber vores kunst og kultur. Min forskning finder derfor sted i krydsfeltet mellem medie-, æstetik- og kulturteorier.

Jeg har har gennem årerne forsket i disse problemstillinger i relation til  avantgardekunst, eksperiementerende musik, lydkunst, digital æstetik og kultur og erindringskultur og mad (Ny Nordisk Mad).

Mit nuværende forskningsprojekt, The Garden: Aesthetic Reconfigurations of Nature finder sted i samarbejde med ARoS Aarhus Kunstmuseum. Det undersøger, hvordan de måder vi formgiver naturens materiale på i kunst, mad, havedesign og videnskab, udtrykker vores kulturelle verdenssyn og selvopfattelse. Jeg beskæftiger mig her med digital klimadata og miljøorienteret kunst og undersøger herunder, hvad det er for æstetiske repræsentationer, der skal til for at engagere befolkningen og politikerne i de aktuelle klimaproblemer.

I forbindelse med min forskning har jeg været gæsteforsker og forelæser på Humboldt Universitet, Berlin, og på L'université Laval, Quebec.

Jeg er desuden stifter af Det Nordiske Netværk for Forskning i Lydkunst (2013-) og initiativtager til den internationale konference Sound Art Matter (2016). Du kan se videoer fra konferencen her), 2016.

Jeg fortæller ofte om min forskning i foredrag rundt omkring i landet. Senest deltog jeg i multikunstneren Anohnis 2017 event: Women's Bodies - Eco Collapse og i Testrup Højskoles ugekursus 'Tag og Æd' (2018). Du kan også høre mig tale om lyd og lydkultur på Radio 24/7. Link her

 

 

 

Vis alle (36) »

Vis alle (58) »

ID: 1615